London 2012

Bolt nem foglalkozik Chambers múltjával

A Nemzetközi Sportdöntőbíróság áprilisi ítélete nyomán korábbi eltiltása ellenére indulhat a londoni olimpián Dwain Chambers, a britek sprintere. A 34 éves atléta a 4x100-as váltóban esélyes a jó szereplésre, egyéniben még nincs A-szintje.

Chambers (j) bízik abban, hogy Bolt oldalán képes a kiugró eredményre

Chambers, és a 100 méter világcsúcstartója, olimpiai címvédője, Usain Bolt pénteken Ostravában először versenyeznek egymás ellen. A jamaicai szupersztár nem foglalkozik ellenfele múltjával, csak a versenyre koncentrál.

"A szabályok a mérvadóak, ha kimondják, hogy az ő olimpiai indulása rendben van, akkor hogyan jövök én ahhoz, hogy ezt megkérdőjelezzem. Én csak arra összpontosítok, hogy kit kell legyőznöm, és kihozzam magamból a maximumot" - nyilatkozta a jamaicai vágtázó.

"Ha megkapod az esélyt, hogy Usain ellen versenyezhetsz, akkor csak az lehet a cél, hogy mindent kihozz magadból" - fogalmazott Chambers. "9.82 másodperc körüli formában van, és valószínűleg egyre gyorsabb lesz ennél, minden tőlem telhetőt meg kell tennem, hogy lépést tartsak vele."

Chambers idén egyszer indult 100 méteren (10:52 mp), és még nem futotta meg az olimpiai A-szintet (10:18). "Hogy a legjobbadat nyújtsd, a legjobbak ellen kell versenyezned, nekem ez a lehetőség eddig nem adatott meg."