Női kézilabda

BL-főtáblára szeretne jutni az FTC

  • MTI

A Bajnokok Ligája-főtáblájára, azaz a legjobb 16 közé szeretne jutni a következő idényben az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata.

Kökény Bea jobbján a két új szerzemény: Vérten Orsolya és Szekerczés Luca A szakosztály csütörtöki sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a csapat a most zárult szezonban felülmúlta az elnökség által elvártakat, hiszen ismét megnyerte a Kupagyőztesek Európa Kupáját, illetve a bajnokságban - a BL-selejtezőt érő - második helyen végzett a BL-második győriek mögött.

Amint Jeney Zsolt Ákos, a szakosztály elnöke kifejtette: jövőre újabb célokat tűznek ki. Mindenekelőtt szeretnének bejutni a Bajnokok Ligája-főtáblára, míg Kökény Beatrix ügyvezető szerint kis szerencsével akár a nyolcas középdöntő sem elérhetetlen. A vezetőség keresi a lehetőségét annak, hogy a selejtezőtornát hazai környezetben rendezzék meg. Ennek a tornának csak a győztese kerül a BL-ben a legjobb 16 közé.

"A bajnokságban is új lehetőségek nyílhatnak meg, az elmúlt két ETO elleni mérkőzésen - az NB I döntőjében - látottak alapján bízunk benne, hogy legyőzzük az öt éve uralkodó győrieket" - tette hozzá Jeney Zsolt Ákos.

A sajtótájékoztatón Papcsák Ferenc, Budapest-Zugló polgármestere elsősorban az utánpótlás-nevelés szempontjából fontos szándéknyilatkozatot tett. A támogatás részletes kidolgozására a következő hetekben kerül sor.

Elhangzott az is, hogy az elmúlt hónapokban két játékos érkezett a Ferencvároshoz: Vérten Orsolya Győrből, Szekerczés Luca pedig Szekszárdról. Alena Abramovics kapus és Szarka Adrienn balszélső további két évre kötelezték el magukat. Az idei keretből egy játékos, Szádvári Krisztina távozik biztosan, aki a váci együttesben folytatja pályafutását.