Karrier

Torres a Chelsea jövője - Drogba

A BL-győztes Chelsea-től távozó Didier Drogba szerint az egyénileg kevésbé sikeres első másfél éve után a csapat vezéregyéniségévé emelkedhet Fernando Torres, az együttes világ- és Európa-bajnok spanyol csatára.

Torres 2011 januárjában óriási összegért, 50 millió euróért igazolt a Kékekhez, de első másfél éve alatt nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, összesen csak 12 gólt szerzett az együttesben. Ráadásul sokak szerint Didier Drogba mellett nehezen volt a csapatba illeszthető, emiatt az utóbbi hónapokban egyértelműen az elefántcsontparti mögé szorult a rangsorban.

"Jó kapcsolatunk van, nem is értem, hogy miért nem játszottunk többet együtt. De ez már a múlt, és Torres a jövő" - mondta Drogba eddigi csapattársáról.

Fernando Torres és Didier Drogba ünnepelnek a Bayern München-Chelsea Bajnokok Ligája-döntő után 2012-ben.

A távozó csatár tehát biztos abban, hogy a spanyol marad Londonban, noha néhány napja bevallotta, hogy a nehézkes beilleszkedés miatt nem érzi jól magát a Chelsea-nél. Drogba arról is meg van győződve, hogy a klub a következő években nélküle is versenyben lesz a legfontosabb címekért.

"Nyolc évig voltam itt, és mások is távozhatnak, szóval kihívás lesz a vezetőknek. De a klub ugyanolyan ambiciózus lesz, mint mindig, nem aggódom értük. A Chelsea az én érkezésem előtt is itt volt, és mindig itt lesz. Számomra felejthetetlen a mostani időszak. Bármikor nehezen hagytam volna itt a csapatot, de most különösen nehezen teszem. A Chelsea a szívem csücske, kék a vérem, a szívem nem kevésbé" - mondta a klubról a csatár.