Torna

Puha a ló, de jó volt Berkiék pódiumedzése az Eb-n

  • MTI

Jól sikerült a keddi pódiumedzés a Berki Krisztián, Hidvégi Vid, Rácz Attila, Vlacsil Attila és Kállai Zoltán alkotta magyar férfi válogatottnak a montpellier-i férfi tornász Európa-bajnokságon.

A magyar szövetség beszámolója szerint a világbajnok Berki Krisztián kiválóan teljesített lovon, a 6.9 kiinduló pontú gyakorlatát mutatta be sikeresen. A szer jóval puhább, mint amihez hozzászokhatott, például a másik olimpiai indulót, Hídvégi Videt és Kállai Zoltánt ez zavarta is, ők rontottak. A többiek valamennyi szeren végigmentek, hibátlan gyakorlatokat kivitelezve.

"Berki kifejezetten jó gyakorlatot produkált, ezt elfogadnám a fináléban. Sajnos egyedül lovon volt rontásunk, se Hidvégi Vid, se Kállai Zoli nem tudta hibátlanul bemutatni gyakorlatát, de a többi ország tornászai is estek-keltek. Mindez azért van, mert a ló teteje puha, ez pedig egy másfajta technikát és jóval több erőt igényel" - mondta Kovács István, a férfiak vezetőedzője.

Berkiék csütörtökön a második csoportban talajon kezdenek. A kontinensviadalon a felnőtteknél csapatban és szerenként hirdetnek eredményt, egy szeren három tornász versenyezhet.

A junioroknál Vágner Levente, Selmeczi Bánk, Makra László, Kardos Botond és Dudás Norbert szerdán kezdi meg a versenyzést.

Torna
Az Eb programja
szerda, 18-20:30 ó: junior selejtező
csütörtök, 14-16:30 ó: felnőtt selejtező
péntek, 15-17:15 ó: junior egyéni összetett döntő (legjobb 24)
szombat, 14:30-17 ó: felnőtt csapatdöntő ( legjobb 8)
vasárnap, 9:30-12:15 ó: junior szerenkénti döntő és 14-17 ó: felnőtt szerenkénti döntő