Real Madrid

Jövőre vagy azután, de megnyerjük a BL-t - Cristiano Ronaldo

A Real Madrid portugál szupersztárja tudja, hogy a szurkolók azt várják a csapattól, hogy elhódítsa a legrangosabb európai trófeát, de a szimpatizánsoknak nem kell már sokáig várniuk - legalábbis Cristiano Ronaldo szerint.

A portugál válogatottal a június 8-án kezdődő Európa-bajnokságra készülő 27 éves támadó kiváló szezont tudhat magáénak a Real Madriddal, hiszen klubjával sikerült megtörnie a Barcelona dominanciáját és megnyerte a spanyol bajnokságot valamint a Bajnokok Ligájában is az elődöntőig jutott.

Cristiano Ronaldo szerint nem kell már sokáig 'böjtölni' a madridistáknak

Ronaldo saját teljesítményével is elégedett lehet, hiszen a Ligában 46 gólig jutott, de minden sorozatot figyelembe véve 60 találattal zárta a szezont. A királyi gárda legértékesebb játékosának szeme előtt azonban már az újabb kihívások lebegnek, Cristiano Ronaldo is tisztában van vele, hogy a BL megnyerése a szurkolók egyik legfőbb vágya.

"Az a célom, hogy megnyerjem a Real Madrid történetének tizedik Bajnokok Ligája-trófeáját. Madridban mindenki erről a címről beszél és mi játékosok is átérezzük milyen sokat jelentene ez az országnak és az embereknek. Már idén is közel voltunk hozzá, de a sikerhez több dolog kell, például szerencse és jó csapatok a csoportunkban. A hőn áhított 10. serleg jövőre a miénk lesz, vagy ha nem, akkor azután".

Ronaldo a Manchester United tagjaként 2008-ban már megtapasztalhatta milyen érzés megnyerni a rangos serleget, a portugál szerint napjainkban nem is vitás, hogy ez a legrangosabb torna.

"Az emberek elsősorban a BL-re figyelnek, mert ez az egyik legjobb sorozat az egész világon. Biztos vagyok benne, hogy végül megnyerjük a kupát".

A Real Madrid legutóbb a 2001/2002-es kiírásban lett végső győztes, akkor a fináléban Zinedine Zidane parádés kapásgóljával 2-1-re legyőzték a Bayer Leverkusen csapatát.