Magyar foci

Eltörölték a Fradi Kecskemét elleni 2-1-es győzelmét

A Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottságának döntése értelmében a Ferencváros-Kecskemét mérkőzés eredményét eltörli, a mérkőzés három pontját pedig 3-0-s gólkülönbséggel a zöld-fehérek javára írja.

A hivatalos indoklás így szól: „Labdarúgó jogosulatlan szerepeltetése miatt indult óvási eljárás alapján az FT az FTC-Kecskemét mérkőzés pályán elért (2-1) eredményét törli, és a mérkőzés három pontját 3-0 gólkülönbséggel az FTC javára írja.”

A jogosulatlanul szereplő labdarúgó Balog Szabolcs Marcell volt. Balog ősszel a Cegléd színeiben szerepelt az NB II-ben, ahol 4 sárga lapot gyűjtött össze. Télen visszatért Kecskemétre, és a ZTE elleni bajnokin begyűjtött egy újabb figyelmeztetést. A Ferencváros ellen ennek ellenére mégis keretbe került, és pályára is lépett a hajrában, amire nem lett volna jogosult. A klub hibáját észlelve ezt a mérkőzést követő napokban azonnal jelezte az MLSZ felé, megelőzve ezzel egy komolyabb büntetést, esetleges pontlevonást - olvasható a kecskemetite.hu-n.

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága ezek után május 22-én tárgyalta az ügyet, és végül az FSZ 10. paragrafusának 4/A bekezdésének a) pontja alapján írásbeli figyelmeztetésben részesítette a KTE-t.

A döntésnek komolyabb következménye a lila-fehérek számára nincs, hiszen továbbra is 42 ponttal az OTP Bank Liga 5. helyén állnak.