Karrier

Diego nem kell az Atléticónak, Magath visszavárja

Hiába játszott kulcsszerepet abban, hogy az Atlético Madrid idén elhódította a második számú európai kupasorozatot, a klub elöljárói egyelőre nem tettek ajánlatot Diegóért a Wolfsburgnak, így elképzelhető, hogy a játékosnak vissza kell térnie a Bundesligában.

Diego maradna, de nem biztos hogy marad is

A 27 éves középpályás a Werder Bremen futballistájaként szerzett világhírnevet magának, de miután leigazolta őt a Juventus az addig felfelé ívelő karrierje megfeneklett. A torinói csapat pocsék szezont zárt Diegóval és noha a brazil nem lógott ki a társai közül, a klubvezetők úgy döntöttek továbbadják őt a Wolfsburgnak. A Farkasokat irányító Felix Magath-tal azonban gyorsan összerúgta a port, így a német klub egy szezon után kölcsönadta őt az Atlético Madridnak.

A spanyoloknál aztán újra magára talált, főleg tavasszal nyújtott kiemelkedő produkciót, csapatával pedig megnyerte az Európa Ligát. A sikeresnek mondható idény ellenére azonban nem biztos, hogy marad a spanyol fővárosban, az Atlético elöljárói ugyanis még nem ültek le vele tárgyalni a folytatásról, pedig a dél-amerikai nem akar elmenni.  "Ez az igazság. Nem kaptam ajánlatot a következő szezonra a klubtól" - mondta a brazil az AS-nek. "Több, mint kiváló a kapcsolatom a csapattársaimmal, Diego Simeone pedig bizonyította edzői kvalitásait az EL megnyerésével. Remélem a klub is tart engem valamire és itt folytathatom a pályafutásom".

Az Atlético Madrid ugyan megnyerte az Európa Ligát, de a bajnokságban csak az ötödik helyen végzett, így jövőre sem indulhat a Bajnokok Ligájában, ez pedig komoly érvágás lehet a klub életében. Az egyesület elnöke korábban úgy nyilatkozott, ha nem jutnak be az elitkörbe, kénytelenek lesznek eladni Falcaót, így pótolva a bevételkiesést, amit a BL-től való távollét okoz.

"Messi és Neymar is szenzációs dolgokra képes, de számomra nem kérdés, hogy Falcao pillanatnyilag a világ legjobb támadója" - mondta Diego, aki könnyen lehet, hogy a kolumbiaival egyetemben távozni kényszerül a Vicente Calderónból.

Felix Magath korábban már jelezte, nem bánná, ha a brazil játékmester visszatérne a Wolfburghoz, amelyhez 2014. júniusáig köti szerződést Diegót.