Kajak-kenu

Csipes Ferenc megbonthatja a Kovács, Janics kettőst

  • Hatharom.hu-MTI

A hétvégén Duisburgban rendezendő kajak-kenu világkupa-viadalon Csipes Ferenc edző egymás ellen indítja az olimpiai bajnok Kovács Katalin, Douchev-Janics Natasa párost és a Szabó Gabriella, Csipes Tamara duót, és ha nem azt kapja versenyzőitől, amit vár, megbonthatja az ötkarikás címvédő kettőst.

Csipes Ferenc a Kovács, Janics pártól azt várja, hogy fölényesen nyerjenek a nők 500 méteres versenyében, ellenkező esetben átvariálhatja az összeállításokat. A szakember elmondása szerint a tavalyi Európa-bajnoki cím után a Kovács, Csipes duóban is lát fantáziát, és arra törekszik, hogy a lehető legjobb kettőst állítsa össze az olimpiára.

A németországi regattán Kozák Danuta kiharcolhatja az ötkarikás részvételt egyesben, ha megelőzi a múlt heti, szegedi válogatón egyszer már legyőzött Fazekas Krisztinát. Ha Fazekas nyeri kettejük párbaját, a jövő héten szétlövésben dőlhet el, hogy melyikük indulhat Londonban.

Kovács Katalin és Janics Natasa versenyeznek kajak-kenuban a női párosok futamában a pekingi olimpián 2008-ban.

A Tóth Dávid, Kulifai Tamás kettős visszalépett a K-2 1000 m olimpiai válogatójától, a Dombi Rudolf, Kökény Roland páros így tehát már londoni induló, ennek ellenére elindul a németországi versenyen. A férfi kajakosok közül ott lesz még Molnár Péter és Kadler Viktor (200 m-en egyesben és párosban indulnak), valamint Kristian Adrianov Dushev is (K-1 500) - utóbbi Douchev-Janics Natasa férjének, egyben edzőjének, Andrian Douchevnek a fia.

Peking kenus bajnoka, Vajda Attila C-1 200 és 1000 m-en indul Duisburgban.

A regattán pénteken az 500 és 1000 m-es elő- és középfutamokat rendezik, ezeknek a számoknak szombaton délelőtt lesznek a döntői (női K-1 500 m, 11 ó). A második nap délutánján további 500, valamint 200 m-es elő- és középfutamok következnek, e számok fináléit a vasárnapi zárónapon bonyolítják le.