FIFA-kongresszus

Az igazi kihívás a repülőjáratok kérdése volt - Csányi Sándor

Címkék:

Mint ismert, csütörtökön és pénteken Budapesten tartják a FIFA 62. kongresszusát, melynek rendezése komoly sportdiplomáciai siker a magyar futball számára. A nemzetközi szövetség hivatalos honlapja a budapesti kongresszus előtti utolsó pillanatokban kérte fel interjúra Csányi Sándort, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökét.

Csütörtökön 17 órakor az ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét a 62. FIFA-kongresszus hivatalos programja. A nyitóceremónián a nemzetközi szövetség 208 tagországának zászlaja alatt Lajkó Félix és zenekara játszotta el a FIFA himnuszát, majd fellépett Havasi Balázs zongoraművész és Miklósa Erika operaénekes is.

"Ez egy nagyon nagy esemény. Magyarország legutóbb 1930-ban rendezett FIFA-kongresszust, amikor a nemzetközi szövetségnek még csak huszonhét tagállama volt. Most kétszáznyolc tagállamot számlál a szervezet, ez már egyáltalán nem ugyanaz a formátum. Még az ENSZ-nek sincs ennyi tagja, és óriási öröm számunkra, hogy a világ futballjának összes vezetőjét vendégül láthatjuk Budapesten. Szeretnénk megmutatni nekik a fővárost, amire nagyon büszkék vagyunk. Reméljük, később gyakran visszajárnak majd hozzánk" - nyilatkozta Csányi Sándor (a képen) , az MLSZ elnöke, aki elmondta, hogy a legnagyobb gondot a résztvevők Budapestre való eljutása jelentette.

"Az igazi kihívás a repülőjáratok kérdése volt, egy egyszerű oknál fogva: a magyar légitársaság három hónappal ezelőtt csődbe ment, hirtelen nehézzé vált járatokat találni Budapestre. Végül sikerült megoldanunk, mindenki el tud jönni a kongresszusra. A másik kihívás az volt, hogy nagyon szerettük volna Budapest lehető legszebb arcát megmutatni. Ennek érdekében próbáltuk elérni, hogy a vendégek a központban szálljanak meg, hogy autentikus rálátásuk lehessen a városunkra, átérezzék a hangulatát."