Női kézilabda

Megoperálták a Fradi válogatott beállósát, három hónap pihenő vár rá

A fradi.hu beszámolója szerint hétfő délelőtt megműtötték a Ferencváros női kézilabdacsapatának válogatott beállósát, Szamoránsky Piroskát.

Szamoránsky a Viborg elleni döntőben

A zöld-fehér alakulat KEK-győzelmében valamint a bajnoki ezüstéremben is kulcsszerepet vállaló válogatott beállós térde már jóval korábban problémás volt, de az utóbbi időben a játékos jelentős javulást érzett, ennek ellenére még is alávetette magát az operációnak.

"Már január óta fájt a térdem, de a szezon végére már alig éreztem. Ennek ellenére úgy döntöttünk, hogy mégis belenézünk és kitisztítjuk. Kiderült, hogy kicsit nagyobb a baj, mint gondoltuk. Lelkileg emiatt egy picit rosszul is vagyok, mert három hét kényszerpihenőre számítottam, nem pedig három hónapra. Inkább futnék ötezret, csak ne kellene ennyit feküdnöm. Az zavar az egészben, hogy már egész jó volt a formám, de remélem, ott folytatom, ahol abbahagytam, és mihamarabb ismét a csapat hasznára leszek." - mondta Szamoránsky, aki kedden már el is hagyhatta a kórházat. A beállóst megoperáló orvos, Dr. Pavlik Attila szerint a felépülés akár három hónapot is igénybe vehet.

 "A térdízület porcfelszínével volt probléma, ezért ki kellett tisztítani. Egy ideig mankóznia kell, hogy a regeneráció jobb legyen. A gyógyulás hosszabb lesz a tervezettnél. Várhatóan 2-3 hónap múlva kezdheti el az edzéseket."