Átigazolás

Didier a Chelsea legendája - búcsúzik a klub Drogbától

  • MTI

A Chelsea kedden megerősítette, hogy távozik a klubtól Didier Drogba, aki szombaton a Bayern München ellen megnyert labdarúgó Bajnokok Ligája-döntő hőse volt.

A 34 éves elefántcsontparti támadó hétfőn a France Football című szaklapnak úgy nyilatkozott, hogy vasárnap már közölte is távozásának tényét a társaival.

"Didier kétségtelenül a Chelsea legendája, és mindig a Chelsea-család tagja marad" - mondta kedden Ron Gourlay, a klub ügyvezetője.

Didier Drogba köszönti a szurkolókat a Bayern München-Chelsea Bajnokok Ligája-döntő után 2012-ben.

A csatár nem árult el semmit arról, hogy hol folytatja pályafutását, de állítólag mesés ajánlatot kapott Kínából. A brit média már hosszú ideje a Shanghai Shenhua együttesével hozza összefüggésbe a nevét, játékosedzőként ott tevékenykedik korábbi csapattársa, a francia Nicolas Anelka.

A szombati BL-döntő hajrájában egyenlítő gólt fejelő, majd a büntetőpárbajban sem hibázó Drogbát még Jose Mourinho hozta a londoni csapathoz 2004-ben, Marseille-ből. A Chelsea-vel háromszor (2005, 2006, 2010) lett bajnok, négyszer FA Kupa-, kétszer pedig Ligakupa-győztes. 2007-ben és 2010-ben a Premier League gólkirálya volt. Nyolc londoni szezonja alatt 341 meccsen 157-szer talált a kapuba.