London 2012

A nemzetközi szövetség hibázott, Karénak nincs kvótája

  • MTI

A Nemzetközi Vitorlás Szövetség (ISAF) kedden módosította korábbi értesítését, s jelezte, hogy Karé Réka mégsem szerzett olimpiai kvótát Laser Radialban.

Az ISAF elnézést kért a magyar szövetségtől, mivel az előzetes számításaiból kifelejtette az uruguayi kvótaszerzőt, s jelezte, Karé Rékának a múlt heti világbajnokságon az ezüst csoportban elért nyolcadik helyezése mégsem jelent ötkarikás szereplést a számára.

A magyar szövetség válaszul sajnálatát fejezte ki a hibáért, de jelezte, hogy visszalépés esetén kész indítani versenyzőjét az olimpián.

"Karé Rékától elnézést kérek, amiért hamis reményt adva én is azok közt voltam, aki elsőként értesítette a joggal biztosnak vélt jó hírről. Nem gondoltam, hogy több ISAF forrásból, a hivatalos levelezést is beleértve, fals hír érkezik. Elszomorít, hogy ilyen bánat okozás részese lettem" - idézte a magyar szövetség honlapja Ruják István elnököt.

Az olimpián a sportág így három versenyzőt - Laserben Berecz Zsombort, szörfben pedig Gádorfalvi Áront és Detre Diánát - indíthat.