Bajnokok Ligája

A Chelsea nem csak a Tottenhammel szúrt ki, mindenki kevesebb pénzt kap

A Chelsea Bajnokok Ligája-győzelme és jövő évi főtáblás szereplése miatt a többi BL-induló csapat kevesebb pénzt kap a televíziós jogdíjakból, mint amennyihez eredetileg hozzájutottak volna.

A legrosszabbul nyilvánvalóan a Tottenham járt, amely az UEFA szabályzata alapján hiába szerezte meg a Premier League negyedik helyét, a Chelsea címvédőként bajnoki hatodik helye ellenére is indulhat a BL-ben, a Sarkantyúsoknak pedig csak az Európa Liga jut. Ugyanakkor a Manchester City, a Manchester United és az Arsenal anyagilag járt rosszabbul a Kékek sikere miatt.

A Chelsea játékosai a Bajnokok Ligája trófeájával a Bayern München elleni döntő után 2012-ben.

A bajnok City az angoloknak jutó jogdíjak 40 százalékát (körülbelül 12 millió fontot), az ezüstérmes United 30 százalékot (9 milliót), a harmadik Ágyúsok pedig 20 százalékot (6 milliót) kaptak volna (a maradék pedig a Tottenhamé lett volna).

Ehelyett a Chelsea és a Manchester City is 30-30 százalékot (9 milliót), a Vörös Ördögök 25 százalékot (7,5 milliót), az Arsenel pedig 15 százalékot (4,5 milliót) kap. Az UEFA valószínűleg a végrehajtó bizottság júliusi ülésén véglegesíti az összegeket.