NB I visszatekintő

Riadólánc magyar módra - oké fiúk, meglesz a szabi!

  • Göbölyös János
Címkék:

A hétvégén a 29. fordulót rendezték az NB I-ben. Összeállításunkban az OTP Bank Liga mérkőzéseire tekintünk vissza, statisztikákkal, nyilatkozatokkal, értékelésekkel, valamint ismertetjük a következő kör programját.

Supka Attila mintha maga sem hinné, hogy még mindig negyedik a Honvéd Fotó: vidi.hu

Ez most már gyanús. Ne legyen igazam, de egyre inkább erősödik bennem az érzés, miszerint az elsőosztályú magyar labdarúgó-bajnokság negyedik helye taszítja a csapatokat. Főként azután vált ez számomra egyértelművé, hogy az Ahjupera-ügyben az UEFA fellebbviteli bizottsága enyhítette ugyan a Győrt elmarasztaló elsőfokú ítéletet, ám a nemzetközi kupaküzdelmektől való egyéves eltiltást meghagyta. Bíztam benne, de nem sok sanszot adtam arra, hogy a Sportdöntőbíróság eltörli a kizárást, ez ugyanis a legritkább esetben fordul elő, ráadásul rég nem vagyunk már erős futballnemzet, a sport(ág)diplomáciánk sem igazán meghatározó, mindez pedig még inkább csökkenti hasonló ügyekben az esélyeinket. A döntés a múlt héten megszületett, ezzel végérvényessé vált, hogy az ETO az idén nem indulhat az Európa Liga selejtezőjében, így viszont a 4. helyezett előtt megnyílt a lehetőség. Ez a pozíció a téli szünet óta a Honvédé, azóta várjuk, melyik csapat lesz az, amelyiknek valóban komoly tervei vannak a nemzetközi porondon. Az ősszel még dobogóközelben szerepelt Pécs-Diósgyőr kettős az edzőváltás után lefelé vette az irányt, a Kecskemét-Paks duó elindult felfelé, a mozgásra tehát nem lehetett panasz, a játékra annál inkább. És igaz ez, sőt, a leginkább igaz a kispestiekre, akik úgy tudták megőrizni helyüket, hogy idén, az eddig lejátszott tizenkét bajnoki mérkőzésükből mindössze négyet nyertek, kétszer ikszeltek és hat vereséget szenvedtek. Jó lenne azt hinni, hogy ennyire kiegyensúlyozott a középmezőny, ám a Debrecen, Videoton, Győr-trió utáni 17 pontos szakadék azt mutatja, hogy inkább a dobogó alatti régió harmatgyenge (a még bent maradó, 14. Pápát és a 4. Honvédot 13 pont választja el egymástól).

A hétvégi fordulóban a KTE, a Paks és a DVTK sem tudta kihasználni azt a lehetőséget, hogy a bajnok Debrecen látogatott a Bozsik Stadionba, ami ugye nem sok jót sejtetett a fővárosiak számára. Aztán mi történt? Az Újpesttel szinte mindig gólzáporos meccset játszó kecskemétieket saját szurkolói fütyülték le a pályáról, a rengeteg hiányzó miatt lassan futsal-csapattá soványodó, és továbbra is csupán egyetlen győzelemmel álló, rég kiesett Zalaegerszeg a 82. percig vezetett a tavalyi ezüstérmes Paks ellen, a Diósgyőr pedig két megnyert meccs után képtelen volt megtartani korán szerzett előnyét Szombathelyen, a Haladás a vége előtt egy perccel fordított. Ekkora mázlink nem lehet, gondolhatták Kispesten, és joggal bízhattak abban, hogy legalább egy pontot összekaparnak az aranyérmes, néhány kulcsjátékosát a kispadon pihentető Loki ellen. Aztán nemhogy pont, de gól sem lett a tervből, helyette kapott egy hármast a Honvéd, és ami a legszembetűnőbb, ezért még csak megszakadnia sem kellett a DVSC-nek.

Tény, hogy a majdani 4. helyezettnek a nyár kellős közepén, az Európa Liga selejtezőjének első fordulójában már kötelezettsége van, gyaníthatóan az ellenfelét sem a szomszédból kapja, messzire kell utaznia, oda a nyári szabadság, szóval, nyűg ez az egész. Nem beszélve arról, hogy az első (meg a második) körben mégiscsak ciki kiesni, akkor pedig következik a folytatás, ami hátráltatja a bajnoki felkészülést, majd az eredményes szereplést. Ezért gondolom én, hogy nem annyira vonzó ez a bronzérem mögötti pozíció, vagy legalább is nem úgy fest, mintha ennek elérésére fordítanák a még maradék energiájukat az említett csapatok. Pedig az MLSZ is mindent megtesz azért, hogy izgalmas legyen az utolsó játéknap, a ,,szenzációs négyes" szombaton egyidőben lép pályára, egyikük sem élvezhet tehát előnyt a másikkal szemben, bár az is lehet, ezúttal inkább a hátránynak örültek volna jobban. Elképzelem például - bár nem sok esélyt adok rá -, hogy a Honvéd megszerzi majd a vezetést Pécsen, mire beindul a diósgyőri, paksi, kecskeméti riadólánc, amelynek irányítói ha nem is visszavonulót fújnak, de egy félmosollyal jelzik a fiúknak: oké, meglesz a szabi...

Tudom, mindennek a feltételezése is elítélendő, futballt szerető embernek ilyen meg sem fordul a fejében. Éppen ezért azzal zárnám a fenti eszmefuttatást, hogy az csak annyira volt komoly, amennyire a nevezett csapatok a 29. forduló előtt komolyan gondolták, hogy odateszik magukat, és megszakadnak a győzelemért.

Ja, és még valami! Nem tartozik szorosan az előbbi témához, mint ahogyan a Ferencváros sem a 4. helyért versenyben lévőkhöz, mégis megér néhány gondolatot a Fradi újabb kudarca. Az ugyanis, hogy a Pápa után közvetlenül a Siófok is elvitte a három pontot az Albert Stadionból, blama a javából, gyorsan hozzáteszem, a győztesek érdemeit ez nem csökkenti, sőt... Tették mindezt úgy a zöld-fehérek, hogy tudták, büntetés alatt játsszák a meccset, hiszen a Lombard elleni buktát követően a klubvezetőség úgy döntött: a szurkolói kártyával rendelkezők ingyen mehetnek ki az Üllői útra, és a kieső bevételt a játékosoknak kell megfizetni. Voltak is szép számmal a lelátón - többen, mint általában -, ebből ha rosszindulatú lennék, arra következtetnék, hogy a gyalázatos produkcióért a szurkolók még nagyobb költségbe akarták verni a fiúkat. A müncheni BL-döntőn valódi futballt látó Kubatov Gábor, az FTC elnöke forró dróton tartotta a kapcsolatot az itthon, és a Siófok-meccsen lévő barátaival, aztán szokás szerint megírta a véleményét. Az üzenet lényege: ennél már nincs lejjebb. Aztán hozzátette, ,,a mai nap egyetlen jó híre, hogy már csak egy forduló van ezzel a csapattal!".

Ebben a mondatban majdnem minden benne van. Csak az nincs, hogy a Fradi következő, már az őszi szezonban lejátszandó első hazai mérkőzésére kilátogató szurkolóknak mennyit fizetnek majd a játékosok...

OTP Bank Liga
29. forduló
KECSKEMÉTI TE-ÚJPEST FC 0-0
Kecskemét, 3600 néző. Vezette: Vad II István (Szpisják Zsolt, Albert István)
KTE: Antal B. – Koszó, Balogh B., Varga R., Mohl – Bori (Pekár, 64.), Csukics (Hegedűs Á., 84.), Tököli (Bertus, 74.), Szavics, Litsingi – Lencse. Vezetőedző: Szabó István. Cserepad: Németh G, Bertus, Forró, Póti, Patvaros, Pekár, Hegedűs Á.
Újpest: Balajcza – Litauszki, Mihajlovics, Lipták, Pollák – Kiss Z., Eninful, Balogh B. (Jevtics, 63.), Vasziljevics, Remili - Zamostny (Nagy P., 57.). Megbízott edző: Marc Lelievre. Cserepad: Horváth T., Dvorcshák, Nagy J., Vermes, Dombai, Nagy P., Jevtics.
Sárga lap: Szavics (89.), Mohl (90.), ill. Kiss Z. (55.), Mihajlovics (69.)
 
GYŐRI ETO-PÉCSI MFC-MATIAS 3-0 (0-0)
ETO Park, 2800 néző. Vezette: Fábián Mihály (dr. Varga Zsolt, Demeter János)
Győr: Sztevanovics – Takács Á., Djordjevics, Sztanisics – Trajkovics (Dudás, 71.), Pátkai (Windecker, 77.), Strestík (Varga R., 61.), Kamber - Dinjar, Ahjupera, Koltai. Vezetőedző: Pintér Attila. Cserepad: Molnár P., Fehér Z., Völgyi, Windecker, Dudás, Varga R., Tokody.
PMFC: Dibusz – Simonfalvi, Lantos, Goia, Kvekveskiri - Regedei (Hrelja, 82.), Paracki (Turi, 77.), Okoronkwo (Andorka, 88.), Zeljkovics – Frőhlich, Bajzát. Vezetőedző: Mink Olivér. Cserepad: Holczer, Nagy J., Ato, Nagy D., Hrelja, Turi, Andorka.
Gólszerző: Takács Á. (50.), Koltai (68., 11-esből, 85.)
Sárga lap: Dinjar (46.), ill. Dibusz (68.), Zeljkovics (69.)
 
FERENCVÁROS-FGSZ SIÓFOK 0-1 (0-0)
Albert Stadion, 6500 néző. Vezette: Szilasi Szabolcs (Lémon Oszkár, Takács Gábor)
FTC: Jova – Fülöp, Balog (Lisztes, 64.), Klein, Sváb – Jovanovics, Júnior, Holman (Beliczky, 61.) – Simics (Rósa, 78.), Oláh, Pölöskey. Klubmenedzser: Détári Lajos. Cserepad: Gyenes, Batik, Gárdos, Lisztes, Rósa, Zsivoczky, Beliczky.
Siófok: Ribánszki – Mogyorósi, Lengyel (Fehér, 56.), Fejes, Nyári – Pál Sz., Kecskés, Egerszegi (Eugene, 67.), Kanta Sz. (Sowunmi, 76.) - Haraszti, Simon A. Vezetőedző: ifj. Mihalecz István. Cserepad: Heinrich, Fehér, Kiss Zs., Éles, Eugene, Melczer, Sowunmi.
Gólszerző: Simon A. (86.)
Sárga lap: Jovanovics (41.), Júnior (54.), Klein (72.), ill. Haraszti (40.), Egerszegi (48.), Ribánszki ()
 
HALADÁS SOPRON BANK-DIÓSGYŐRI VTK 2-1 (1-1)
Szombathely, 4000 néző. Vezette: Solymosi Péter (Berettyán Péter, Horváth Róbert)
Haladás: Mursits – Schimmer, Guzmics, Jagodics, Halmosi – Nagy D., Rajos (Kulcsár K., 69.), Nagy I G., Iszlai, Ugrai (Oross, 59.) – Radó (Szakály A., 80.). Vezetőedző: Artner Tamás. Cserepad: Rózsa, Korolovszky, Horváth A., Kulcsár K., Szakály A., Oross, Vujovics.
DVTK: Rakaczki – Vági, Gohér (Seydi, 51.), Nagy T., Vadász – Bacsa, Abdouraman, Takács P. (Fernando, 82.), Sekour (Arze, 67.), Frizoni – Tisza. Megbízott edző: Szentes Lázár. Cserepad: Rados, Gal, Arze, Czégei, Fernando, Gallardo, Seydi.
Gólszerző: Nagy I G. (20.), Halmosi (89.), ill. Takács P. (3.)
Sárga lap: Rajos (31.), Jagodics (70.), Kulcsár K. (90.), ill. Vági (25.), Frizoni (53.),
 
VASAS-KAPOSVÁRI RÁKÓCZI 0-1 (0-0)
Illovszky Stadion, 1000 néző. Vezette: Berger József (Medovarszki János, Altavadi)
Vasas: Ilizi – Matolcsi, Kovács G. (Mileusznics, 46.), Tóth B., Katona (Szabó B., 68.) – Görgényi, Mehmedagics, Bárányos, Farkas B., Dajics - Csoór (Ferkó, 55.). Vezetőedző: Marijan Vlak. Cserepad: Halasi, Mileusznics, Ferkó, Huszárik, Kovács Á., Varga G., Szabó B.
Kaposvár: Hajdúch – Okuka, Addo, Bank, Pavlovics – Balázs B., Hegedűs D., Horváth T., Gujics (Bőle, 74.) - Bebeto (Diallo, 81.), Haruna (Safarics, 63.). Vezetőedző: Sisa Tibor. Cserepad: Posza, Bőle, Fenyvesi, Kovács O., Sedlák, Diallo, Safarics.
Gólszerző: Bebeto (78., 11-esből)
Sárga lap: Matolcsi (7.), Katona (54.), Bárányos (75.), ill. Balázs B. (31.), Haruna (62.), Okuka (72.)
Piros lap: Görgényi (77.)
 
ZALAEGERSZEGI TE-MVM PAKS 1-1 (1-0)
ZTE Aréna, 1300 néző. Vezette: al-Doszari (Ring György, al-Bursaid)
ZTE: Vlaszák – Kocsárdi (Kocsis A., 77.), Bogunovics, Ganugrava, Hidvégi – Polareczki (Wittman, 46.), Hervás, Szakály D., Kovács Gábor (Jasarevics, 59.), Nicorec – Pavicsevics. Vezetőedző: Prukner László. Cserepad: Vörös, Kocsis A., Jasarevics, Vittman.
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Gévay, Szabó J. – Bartha (Vayer, 67.), Sifter, Fiola, Sipeki (Szatmári, 46.) - Böde, Magasföldi (Kiss T., 58.). Vezetőedző: Kis Károly. Cserepad: Pokorni, Csehi T., Báló, Hrepka, Kiss T., Szatmári, Vayer.
Gólszerző: Kocsárdi (18.), ill. Szatmári (82.)
Sárga lap: Polareczki (19.), Kocsárdi (32.), Ganugrava (36.), Jasarevics (60.), ill. Gévay (91.)
 
BUDAPEST HONVÉD-DEBRECENI VSC-TEVA 0-3 (0-1)
Bozsik Stadion, 2000 néző. Vezette: Németh Ádám (Vámos Tibor, Farkas Balázs)
Honvéd: Kemenes – Lovrics, Botis, Debreceni, Vidovics – Ivancsics (Czár, 56.), Horváth A. (Johnson, 64.), Vécsei, Hidi, Faggyas (Németh N., 61.) - Délczeg. Vezetőedző: Supka Attila. Cserepad: Sánta, Bozsovics, Czár, Hajdú, Johnson, Németh N., Bobál G.
DVSC: Verpecz – Nagy Z., Máté, Mészáros, Korhut – Rezes (Ramos, 74.), Varga J., Bouadla, Yannick (Szakály P., 46.) - Meyé (Bódi, 65.), Coulibaly. Vezetőedző: Kondás Elemér. Cserepad: Erdélyi, Simac, Nikolov, Bódi, Dombi, Ramos, Szakály P., Kulcsár T.
Gólszerző: Rezes (33.), Bouadla (75.), Coulibaly (80.)
Sárga lap: Németh N. (74.), ill. Varga J. (42.), Meyé (54.)
 
VIDEOTON-LOMBARD PÁPA 2-0 (0-0)
Székesfehérvár, 3400 néző. Vezette: Radványi Ádám (Kispál Róbert, ifj. Tóth Vencel)
Videoton: Bozsovics – Szolnoki, Vinicius, Caneira (Vaskó, 42.), H. Sánchez – Gyurcsó (Torghelle, 79.), Sándor Gy. (Oliveira, 68.), Kovács I. Mitrovics, Walter Lee – Nikolics N. Vezetőedző: Paulo Sousa. Cserepad: Tujvel, Vaskó, Gosztonyi, Polonkai, Oliveira, Perics, Torghelle.
Pápa: Szűcs – Nagy S., Tóth G., Rodenbücher, Németh M. – Horváth L., Gyömbér (Quintero, 26.), Farkas A. -
Lovrencsics, Arszics (Enyingi, 89.), Seye (Inutile, 76.). Vezetőedző: Bene Ferenc. Cserepad: Takács T., Enyingi, Présinger, Quintero, Szabó Z., Inutile, Szilágyi P.
Gólszerző: Nikolics (52., 11-esből, 69.)
Sárga lap: Németh M. (22.), Arszics (30.)
MESTERI MONDATOK
A 29. fordulóból
A szakmai értékelésekbe olykor becsúsznak meglepő, elgondolkodtató, megmosolyogtató kijelentések is,      ezekből szemezgettünk.                                                                                                                                                               
Török László (Kecskemét) reakciója arra, hogy a közönség kifütyülte a csapatot: ,,Ez a csapat nem érdemli meg azt, amit a második félidőben kapott a lelátóról. Amit a játékosok idén tettek és véghez vittek, az számomra példaértékű, és meg kell védenem őket az ilyen kritikákkal szemben"
Pintér Attila (Győr) a sportbírósági döntésre reagál: ,,Szomorúak vagyunk, de lesz meccs a jövő héten is, azt is szeretnénk megnyerni".
Mink Olivér (Pécs): a Győr első góljáról, amit kezezés előzött meg: ,,Hogy kéz volt, vagy sem, abba ne menjünk bele, mi kéznek láttuk, és mindenki más a környezetünkben. Tudom, hogy a futballban nincs ha, de ha nincs az a gól, akkor talán tudtunk volna meglepetést okozni".
Détári Lajos (Ferencváros) az újabb hazai vereség után: ,,Arról, hogy lesz-e újabb szankció, a vezetőséget kellene megkérdezni. Szégyellem magam, nem tudom, hogy a játékosok is így vannak-e ezzel, csalódott vagyok, hogy ilyen teljesítménnyel búcsúztunk a közönségtől. Én vagyok az edző, nekem kell vállalnom elsősorban a felelősséget. Hozzátenném, mindenki engem anyáz, szid, de nem én mondom a játékosoknak, hogy ezeket a hibákat elkövessék".
Horváth Károly (Siófok) csuromvizesen a Fradi elleni győzelem után: ,,Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, még akkor is, ha leöntöttek, bár az a profi világban már nem így működik, de ilyenkor felszabadulnak a gátlások...Megdolgoztak a játékosok a prémiumért, ami jár az jár, boldogan fizetünk, de van még egy meccs, van még pénz a kasszában, ki kell venni!"
Artner Tamás (Haladás) a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón: ,,Először is megkérném játékosaimat, hogy fáradjanak ide. Ezért a tavaszi produkcióért csapatom egy nagy tapsot érdemel, kérem, tapsolják meg a fiúkat".
Kondás Elemér (Debrecen) arról, hogy Bouadla eleinte miért futballozott visszafogottabban, és mitől javult fel a játéka: ,,Selim sokat kapott az első félidőben, a szeme alá is kapott rúgást, a kollégáim szerencsére tudtak rajta segíteni, így a szünet után remekelhetett".
OTP Bank Liga
Tabella
1. Debreceni VSC 29 21 8 0 62-18 +44 71
2. Videoton 29 20 3 6 56-19 +37 63
3. Győri ETO 29 19 3 7 54-31 +23 60
4. Budapest Honvéd 29 12 7 10 44-37 +7 43
5. Kecskeméti TE 29 12 6 11 46-38 +8 42
6. Paks 29 11 9 9 43-49 -6 42
7. Diósgyőr 29 12 4 13 39-41 -2 40
8. Haladás 29 9 11 9 39-35 +4 38
9. Siófok 29 9 9 11 30-39 -9 36
10. Ferencváros 29 9 7 13 29-32 -3 34
11. Pécs 29 8 10 11 33-46 -13 34
12. Újpest 29 8 8 13 34-44 -10 32
13. Kaposvár 29 6 14 9 32-41 -9 32
14. Pápa 29 8 6 14 26-36 -10 30
15. Vasas (2 pont levonva) 29 5 9 15 27-48 -21 22
16. Zalaegerszeg 29 1 10 18 24-62 -38 13
OTP Bank Liga
A góllövőlista

19 gólos: ADAMO COULIBALY (DVSC), NIKOLICS NEMANJA (Videoton)

14 gólos: DANILO DE OLIVEIRA (Bp. Honvéd), LENCSE LÁSZLÓ (Videoton, Kecskemét)

12 gólos: ANDRÉ ALVES (Videoton) 

11 gólos: Milan Perics (Kaposvár, Videoton)

10 gólos: Bajzát Péter (PMFC)

9 gólos: José Luque (DVTK), Jarmo Ahjupera (Győri ETO), Böde Dániel (Paks)

8 gólos: Bódi Ádám (DVSC), L’Imam Seydi (DVTK), Nikola Trajkovics (Győri ETO), Melczer Vilmos (Siófok), Simon Attila (Siófok), Rajczi Péter (Újpest)

7 gólos: Kulcsár Tamás (DVSC), Tisza Tibor (DVTK), Dudás Ádám (Győri ETO), Kenesei Krisztián (Haladás), Hrepka Ádám (Paks), Lovrencsics Gergő (Pápa), Kabát Péter (Újpest), Sándor György (Videoton)

6 gólos: Ivancsics Gellért (Bp. Honvéd), Koltai Tamás (Győri ETO), Pátkai Máté (Győri ETO), Goran Vujovics (Haladás), Vayer Gábor (Paks), Goran Marics (Pápa), Horváth Zsolt (PMFC), Dusan Vasziljevics (Videoton, Újpest)

5 gólos: Stevo Nikolics (DVSC), Szakály Péter (DVSC), Budovinszky Krisztián (DVTK), Pölöskey Péter (FTC), Marko Simics (Vasas, FTC), Djordje Kamber (ZTE, Győri ETO), Halmosi Péter (Haladás), Bebeto (Kaposvár), Miroszlav Grumics (Kaposvár), Kethevoama Foxi (Kecskemét), Tököli Attila (Kecskemét, ZTE, Kecskemét), Bartha László (Paks), Haraszti Zsolt (Siófok), Gyurcsó Ádám (Kecskemét, Videoton), Máté Péter (ZTE)

4 gólos: Roguy Méyé (ZTE, DVSC), Kulcsár Dávid (Vasas, FTC), Somalia (FTC), Francis Litsingi (Kecskemét), Vladan Szavics (Kecskemét), Ferenczi István (Pápa), Andorka Péter (PMFC), Nagy Olivér (PMFC), Juszuf Dajics (Vasas), Torghelle Sándor (Bp. Honvéd, Videoton)

3 gólos: Délczeg Gergely (Bp. Honvéd), Németh Norbert (Bp. Honvéd), Selim Bouadla (DVSC), Juha Hakola (FTC), Rati Alekszidze (Győri ETO), Völgyi Dániel (Győri ETO), Nagy I. Gábor (Haladás), Balázs Benjámin (Kaposvár), Éger László (Paks),  Kiss Tamás (Paks), Szatmári Lóránd (Paks), Balogh Balázs (Újpest), Bárányos Zsolt (Vasas), Kovács Gábor (Vasas), Paulo Vinícius Souza dos Santos (Videoton), Kocsárdi Gergely (ZTE)

2 gólos: Dieng Abass (Bp. Honvéd), Sorin Botis (Bp. Honvéd), Faggyas Milán (Bp. Honvéd), Hajdú Norbert (Bp. Honvéd), Ivan Lovrics (Bp. Honvéd), Nagy Zoltán (DVSC), Mbengono Yannick (DVSC), Rezes László (DVSC), Francisco Gallardo (DVTK), Beliczky Gergő (Vasas, FTC), Grúz Tamás (FTC), Marko Dinjar (Győri ETO), Linas Pilibaitis (Győri ETO), Varga Roland (Győri ETO), Nagy Dániel (Haladás), Oross Márton (Haladás), Tóth Péter (Haladás), Haruna Jammeh (Kaposvár), Bertus Lajos (Kecskemét), Jovica Stokics (Kecskemét), Magasföldi József (Paks), Montvai Tibor (Paks), Sifter Tamás (Paks), Mouhamadou Seye (Pápa), Gyánó Szabolcs (PMFC), Szabó János (Siófok), Tusori Richárd (Siófok), Dvorschák Gábor (Újpest), Simon Krisztián (Újpest), Kovács István (Haladás, Videoton), Filipe Oliveira (Videoton), Balázs Zsolt (ZTE), Daniils Turkovs (ZTE)

1 gólos: Hidi Patrik (Bp. Honvéd), Horváth Adrián (Bp. Honvéd), Novák Alexisz (Bp. Honvéd), Hervé Christian Tchami (Bp. Honvéd), Korhut Mihály (DVSC), Mészáros Norbert (DVSC), Luis Ramos (DVSC), Dajan Simac (DVSC), Varga József (DVSC), Fernando (DVTK), Mohamadou Abdouraman (DVTK), Vicente Arze (DVTK), Gohér Gergő (DVTK), Lippai Ákos (DVTK), George Menougong (DVTK), Youssef Sekour (DVTK), Takács Péter (DVTK), Liban Abdi (FTC), Felipe Félix (FTC), Alekszandar Jovanovics (FTC), Martin Klein (FTC), Lisztes Krisztián (FTC), Mark Otten (FTC), Oláh Lóránt (FTC), Rósa Dénes (FTC), Tóth Bence (FTC), Valentin Babics (Győri ETO), Vladimir Djordjevics (Győri ETO),  Ji-Parana (Győri ETO), Marek Strestík (Győri ETO), Takács Ákos (Győri ETO), Iszlai Bence (Haladás), Kulcsár Kornél (Haladás), Nagy II. Gábor (Haladás), Mariján Sluka (Haladás), Radó András (Haladás), Schimmer Szabolcs (Haladás), Ugrai Roland (Haladás), Bank István (Kaposvár), Bőle Lukács (Kaposvár), Graszl Károly (Kaposvár), Drazsen Okuka (Kaposvár), Bojan Pavlovics (Kaposvár), Nikola Safarics (Kaposvár), Alekszandar Alempijevics (Kecskemét), Bori Gábor (Kecskemét), Sindou Dosso (Kecskemét), Mohl Dávid (Kecskemét), Pekár László (Kecskemét), Szinisa Radanovics (Kecskemét), Simon Attila (Kecskemét), Gévay Zsolt (Paks), Joze Benko (Pápa), Dlusztus András (Pápa), Farkas Attila (Pápa), Giorgi Granugrava (Pápa, ZTE), Présinger Ádám (Pápa), Tóth Gábor (Pápa), Andrej Causic (PMFC), Frőhlich Roland (PMFC), Petrók Viktor (PMFC), Pintér Attila (PMFC), Regedei Csaba (PMFC), Nenad Todorovics (PMFC), Huszák Tamás (Siófok), Lattenstein Norbert (Siófok), Nyári Tibor (Siófok), Pál Szabolcs (Siófok), Balajti Ádám (Újpest), Egerszegi Tamás (Újpest, Siófok), Darko Markovics (Újpest), Kovács Dániel (Újpest), Lázár Bence (Újpest), Lipták Zoltán (Videoton, Újpest), Bojan Mihajlovics (Újpest), Remili Mohamed (Újpest), Ferkó Attila (Vasas), Gáspár József (Vasas), Görgényi Dávid (Vasas), Katona Máté (Vasas), Haris Mehmedagics (Vasas), Takács Zoltán (Vasas), Tóth Balázs (Vasas), Alvaro Brachi (Videoton), Brandao Evandro (Videoton), Elek Ákos (Videoton), Gosztonyi András (Videoton), Nikola Mitrovics (Videoton), Vaskó Tamás (Videoton), Walter Lee (Videoton), Mladen Brkics (ZTE), Mahir Jasarevics (ZTE), Darko Pavicsevics (ZTE), Varga Róbert (ZTE)

Öngól: Sorin Botis (Bp. Honvéd), Korhut Mihály (DVSC), Dajan Simac (DVSC), Szabó O. (Győri ETO), Szasa Sztevanovics (Győri ETO), Balogh Béla (Kecskemét), Csehi Tamás (Paks), Csernyánszki Norbert (Paks), Présinger Ádám (Pápa), Nagy József (PMFC), Lengyel Dávid (Siófok), Sowunmi Thomas (Siófok), Kulcsár Dávid (Vasas)

 

 

OTP Bank Liga
A 30. forduló programja
Május 26. (szombat)    
Diósgyőri VTK-Vasas 15.00  
FGSZ Siófok-Kecskeméti TE 15.00  
MVM Paks-Ferencváros 15.00 (TV: Sport1)
Pécsi MFC-Matias-Budapest Honvéd 15.00   
Debreceni VSC-Teva-Haladás Sopron Bank 18.00 (TV: Sport1)
Május 27. (vasárnap)    
Lombard Pápa-Győri ETO 15.30  
Újpest FC-Videoton 15.30 (TV: M1)
Kaposvári Rákóczi-Zalaegerszegi TE 18.00 (TV: Sport2)