Profi boksz

Nyáron Belfastban védheti meg címét Balzsay Károly

  • MTI
megosztom

Július 7-én vagy 14-én, Belfastban védheti meg címét Balzsay Károly, a Boksz Világszövetség (WBA) nagyközépsúlyú világbajnoka, akinek az északír Brian Magee-vel kell megmérkőznie.

A profiboksz.hu című internetes szaklap híre szerint hétfőn, Panamában tartották meg a meccs versenytárgyalását, s a Magee-t képviselő csapat 287 ezer dollárt, míg a magyar bajnokot képviselő Universum Box Promotion 20 ezerrel kevesebbet ajánlott a találkozó megrendezéséért. A portál idézi a csapat vezetőjét, Waldemar Kluchot, aki azt mondta: nem érzi kudarcnak az eredményt, s biztos benne, hogy Balzsay tökéletesen fel fog készülni és ismét elhozza az övet.

A 32 éves magyar öklöző legutóbb április 21-én, a német Dimitri Sartison ellen védte meg címét, miután az utolsó, 12. menetben kiütötte az övet korábban közel két évig birtokló riválisát Schwerinben.

Magee legutóbb februárban Rudy Markussent győzte le, s ezzel a WBA-nál megszerezte a kihívói jogot. A 36 éves északír sportoló pályafutása 41 profi mérkőzéséből 36-ot megnyert, négyet elveszített, s egyszer döntetlent ért el. Tavaly márciusban a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) világbajnoki övéért léphetett ringbe, ám technikai KO-val kikapott a címvédő román Lucien Butétól.

megosztom