Debreceni úszó Eb

Négy egyéni döntős mellett finalista a két váltó is

  • MTI

A hétfő esti egyéni döntőkbe négy magyar versenyző jutott be, illetve a két 4x100 méteres gyorsváltó is ott lesz a fináléban a debreceni úszó Európa-bajnokság nyitónapján.

Jakabos Zsuzsanna két döntőben is érdekelt lesz hétfőn este

A 44 ország 570 sportolóját felvonultató kontinensviadal hétfő esti programjában ráadásul többen komoly éremvárományosként ugorhatnak majd vízbe: női 400 m vegyesen ugyanis Hosszú Katinka, a szám 2009-es világbajnoka és 2010-es Eb-másodikja, valamint Jakabos Zsuzsanna, a budapesti Eb harmadikja is ott lesz a mezőnyben, férfi 400 gyorson pedig a legutóbb bronzérmes Kiss Gergő rajtol.

Hosszú másodikként (4:40.55 p), Jakabos pedig a negyedikként (4:41:31 p) lett döntős. Kis Gergő (3:52.57 p) a harmadik eredménnyel került be az Eb első fináléjába, melyben nem ő lesz a szám egyetlen magyar érdekeltje, mivel az újonc Rákos Patrik a negyedik időt jelentő nagy egyéni csúccsal (3:52.58 p) ugyancsak a nyolcas elitmezőny tagjává vált.

Mindkét magyar váltó folytathatja szereplését a fináléban: a női négyes - Hosszú Katinka, Mutina Ágnes, Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Evelyn - az ötödik (3:43.94), a férfi kvartett - Kozma Dominik, Cseh László, Bernek Péter, Takács Krisztián összetételben - pedig a hatodik legjobb idővel (3:18.40) jutott tovább.

A délutáni programban Dara Eszter a női 50 m pillangóúszás elődöntőjében szerepel majd, férfi 100 háton pedig Bernek Péter és Bohus Richárd biztosította helyét a legjobb 16 között délelőtt.

A 36 fős magyar csapatból a délelőtti selejtezőkben összesen 18-an próbáltak szerencsét.