Debreceni úszó Eb

Megkezdük a haladást a kitűzött 10 érem felé - Kiss László

  • MTI

Kiss László szövetségi kapitány elégedetten nyilatkozott a magyar csapat első napi teljesítményéről a debreceni úszó Európa-bajnokságon.

"Kis Gergő 400 gyorson szerzett ezüstje megadta az alaphangot" - nyilatkozta a szakvezető a hétfői történéseket értékelve az MTI-nek. "És még további lehetőségei vannak, mivel még csak ezután jönnek az ő fő számai, a 800 és az 1500. Az is említésre méltó, hogy nem "csodadresszben" érte el élete eddigi legjobb idejét. Hosszú Katinka szép győzelme mellett kiemelendő Jakabos Zsuzsanna egyéni csúcsa, s második helye 400 vegyesen. A londoni olimpiára utazó úszóink között a 23. csapattag lett A szintes idejével Bohus Richárd 100 háton, de az ugyanebben a számban szintén Eb-döntős Bernek Péter is egyéni csúcsot ért el."

Kiss László kitért a döntőkben szerepelt 4x100-as gyorsváltókra is.

"A fiúk két országos csúcsa dicséretes, és a csapat időeredménye sanszos az olimpiára, remélem, a június eleji záráskor ott lesz a válogatott a londoni kvótát szerzők között. A lányoknál erre kisebb az esély, de nekik is összejöhet. Összességében pedig azt mondom, a mai hárommal megkezdtük a haladást a célul tűzött tíz Eb-érem megszerzése felé."