Atlétika

Krizsán Xénia és Szabó Attila nyerte az összetett ob-t

Hétpróbában Krizsán Xénia, míg tízpróbában Szabó Attila szerezte meg az aranyérmet a Veszprémben, az Egyetemi-és Főiskolai bajnokság keretében rendezett atlétikai összetett országos bajnokságon.

A hazai szövetség honlapja szerint a hétpróbázó hölgyek versenyében a 19 éves Krizsán Xénia második napi jó eredményeivel még biztosabbá tette győzelmét, és 5890 pontos egyéni csúcsával bejelentkezett az eredményes junior vb-szereplésre is.

"Hatezer pont körül szerettem volna teljesíteni, de örülök ennek az eredménynek is. Különösen a második napi számok sikerültek jól" – mondta Bakai József tanítványa.

A Szekeres Sándor emlékverseny  győztese mellé másodikként Hortobágyi Anikó (4577 p), harmadikként Kresz Magdolna (4469 p) állhatott fel a dobogóra. Az utánpótlás bajnokságot Dörnyei Dorottya nyerte (4272 p).

A tízpróbázó férfiak két napos versenyét nagy fölénnyel nyerte Szabó Attila, 7545 ponttal, de mégsem volt elégedett.

"Olimpiai „B” szintért jöttem, csalódott vagyok. Bizakodva fordultam a második napra -  de végül is különböző okok miatt ennyi ponttal fejeztem be. Nem adom fel, megpróbálom még a londoni szintet elérni" – mondta az eredményhirdetés után a végig ambiciózusan, motiváltan versenyző címvédő.

Az ezüstérem Kafer Levente nyakába került (6336 p), a bronzérmet Schneiker Ádám vehette át (5931 p) a Dr.Nyerges Mihály emlékére megrendezett viadalon. Az U23-as bajnokságon Cser Bence végzett az első helyen (5023 p).

"Vegyesek az érzelmeim az összetett Ob kapcsán – összegezte röviden a látottakat Dornbach Ildikó szakmai igazgató. - Nagyon örültem Krizsán Xénia egyéni csúcsot jelentő bajnoki címének, mert ezen túl is látszik, hogy rengeteg tartalék van még benne. A fiúk kapcsán viszont kevésbé voltam boldog. Először Zsivoczky Attila kiválása, majd Szabó Attila vártnál kissé gyengébb eredménye szomorított el. Bíztam, hogy legalább az Eb-szint meglesz."