Magyar válogatott

Juhász Roland ujjműtét után várja a válogatott meccseket

  • MTI

A közelmúltban ujjműtéten esett át Juhász Roland, a belga bajnok Anderlecht labdarúgója, aki ennek ellenére a magyar válogatott soron következő két barátságos mérkőzésén minden bizonnyal pályára léphet majd.

Juhász Roland, az Anderlecht magyar válogatott labdarúgója A hét éve Belgiumban légióskodó védő - aki az Anderlechttel negyedik bajnoki aranyérmét gyűjtötte be idén - az m1 Ma reggel című műsorában hétfőn elmondta, hogy tavaly augusztusban sérült meg az ujja, s azóta ez volt a harmadik, s egyben legkomolyabb operációja. Juhász ezen a héten megy vissza kontrollra, s kap majd egy olyan speciális kötést, amellyel tud majd játszani június 1-én a csehek, három nappal később pedig az írek elleni válogatott mérkőzéseken.

A szombati Bajnokok Ligája-döntő az Anderlecht játékosai és szurkolói számára komoly téttel bírt, ugyanis egy esetleges Bayern München-győzelemmel a csapat egyből a főtáblán kezdhetett volna a legrangosabb kupasorozat következő szezonjában. Juhász elmondása szerint épp ezért bosszús volt a Chelsea-sikere miatt, mivel a főtáblához így két selejtezőkörben kell nyernie majd együttesének, ám hangsúlyozta, szomorkodni nem érdemes, előre kell nézni.

Egyáltalán nem biztos ugyanakkor, hogy a hátvéd ott lesz az együttesben. A nyáron 29. életévét betöltő futballista szerint az egyik utolsó esélye lesz arra, hogy továbblépjen, s ő szeretne élni az esetleges lehetőséggel.

"Szeretem a csapatot, a várost és engem is megbecsülnek, de hét év után úgy érzem, elég volt, szeretném kipróbálni magam máshol, egy erősebb bajnokságban - mondta Juhász. - Persze akkor sem leszek szomorú, ha maradok az Anderlechtnél."

A védővel kapcsolatban az utóbbi időszakban három klub érdeklődéséről lehetett hallani. Juhász jelezte, ő is a német Borussia Mönchengladbach, a török Besiktas és az ukrán Dnyipro csapatairól hallott, mint lehetséges vevők. Juhász nem titkolta, elsősorban Nyugaton szeretne maradni, így a három együttes közül, ha választhatna, mindenképpen a Bundesligában szereplő Mönchengladbachhoz igazolna. Azt ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a jövője majd csak a nyáron dől el, addig pedig még a válogatott meccsek várnak rá.