Torna

Berki és Hidvégi olimpiai felkészítése az Eb legfontosabb feladata

  • MTI

Már a franciaországi férfi tornász Európa-bajnokság helyszínén gyakorol a magyar válogatott, amelynek tagjai közül a nyári londoni olimpiára készülő Berki Krisztián és Hidvégi Vid csak lovon versenyez majd.

A hazai szövetség (MATSZ)  hétfői tájékoztatása szerint a többi szeren Rácz Attila, Vlacsil Attila és Kállai Zoltán mutatja be gyakorlatait, illetve utóbbi lovon is érdekelt lesz. A Montpellier-ben sorra kerülő kontinensviadalon csapatban és szerenként is hirdetnek eredményt, de egy szeren legfeljebb három tornász indulhat.

"Idén a csapat került a háttérbe, mivel az olimpiai résztvevőkön van a hangsúly" - idézte a MATSZ közleménye Kovács István vezetőedzőt. "Berki esetében a fő célunk, hogy a 6.9 kiinduló pontú nagygyakorlatát most már versenyen is begyakorolja. Nekünk a fő cél Berki és Hidvégi esetében is az olimpia, az Eb csak egy felkészülési állomás, ennek ellenére bízom a jó szereplésben, az érmekben. A csapat a legutóbbi kontinensviadalon 8. lett a görögökkel holtversenyben, most a 10-14. hely környékére várjuk az együttest."

A hatodik Eb-címére készülő, kétszeres világbajnok Berki elsősorban arra koncentrál, hogy hibátlan gyakorlatokat mutasson be: "A felkészülésem jól sikerült, várom már a szólítást. A célom az, hogy két hibátlan gyakorlatot mutassak be, és akkor bármi lehet. Persze én sem tudom figyelmen kívül hagyni, hogy hatodik Eb-aranyomat nyerhetem meg, ha minden jól megy, de nem erre koncentrálok, hanem a gyakorlatok tökéletességére, most ez a fontos."

A selejtezőre csütörtök délután kerül sor, a csapatverseny nyolcas döntőjét szombaton, a szerenkénti finálékat vasárnap rendezik meg.