Tenisz

A Garros kétszeres döntőse súlyos betegsége miatt kihagyja Wimbledont és az olimpiát

Robin Söderling, a férfiak teniszvilágranglistájának korábbi negyedik helyezettje nyár közepéig biztosan nem indul versenyen, így a wimbledoni Grand Slamen és az olimpián sem, de karrierjét még nem akarja befejezni annak ellenére sem, hogy súlyos betegséggel küzdött.

A Roland Garros döntőjében 2009-ben Roger Federertől, 2010-ben pedig Rafael Nadaltól vereséget szenvedett svéd tavaly július óta nem tudott játszani, mert mirigyláz döntötte le a lábáról. A betegség ugyan a pajzsmirigyét és a mellékveséjét is károsította, de ő nem akar visszavonulni a profi tenisztől.

Robin Söderling a wimbledoni teniszversenyen 2011-ben.

"Gondoltam már arra, hogy befejezem, de 28 éves vagyok, és szerintem bőven lehetnek még jó szezonjaim" - mondta a játékos.

Söderlingnek ugyanakkor néhány hónapra még szüksége van a visszatérése előtt, ezért biztos, hogy Wimbledonban és a szintén ott rendezendő olimpiai teniszversenyen sem lesz ott.

"Nem adtam még fel az egész évet. Remélem, hogy egy kicsit tudok még játszani egy elfogadható szinten. Jól érzem magam, amíg nem terhelem meg a szervezetem nehéz edzésekkel. De azt fiatalon megtanultam, hogy nem adhatom fel túl korán, és nem akarok még visszább esni" - mondta a jelenleg a világranglistán 56. játékos.