BL-döntő

Szörnyű volt a büntetőm - Robben

A Chelsea szombaton este, a Bayern Münchent annak otthonában tizenegyespárbajban legyőzve megnyerte a labdarúgó Bajnokok Ligája 2011/2012-es idényét. A hosszabbításban Arjen Robben eldönthette volna a mérkőzést a bajorok javára, de Petr Cech kivédte büntetőjét.

"Nem tudom szavakkal leírni, mit érzek, rettenetes éjszakám volt. Kétszer vagy háromszor már a kezünkben volt a kupa, de a végén ott álltunk a nagy semmivel. Nem volt jó a büntetőm. Erősen és magasan akartam meglőni a labdát, de nem ment elég magasra. Szörnyű tizenegyes volt" - nyilatkozta a a holland szélső, aki nem először bukott el döntő szituációban.

A 2010-es világbajnoki döntőben, szintén a hosszabbításban a spanyol Iker Casillas kivédte százszázalékos ziccerét, áprilisban a Bundesliga 30. fordulójában, a Dortmund elleni "bajnoki döntőben", egygólos hátrányban szintén rontott 11 méterről. De rémálmaiban előjöhet a 2007-es BL-elődöntő is, amikor - még a Chelsea játékosaként - a szétlövésben hibázott a Liverpoollal szemben.

"Drogba és Platini próbált vigasztalni, de semmire se mentek vele. Nagyon akartam a kupát, de nem jött össze" - tette hozzá Robben. Jupp Heynckes, a bajorok vezetőedzője elmondta, hogy a holland nem vállalt újabb tizenegyest a mindent eldöntő párbajban, ezért Manuel Neuer rúgott helyette - a kapus megtette, amit lehetett, értékesítette saját büntetőjét.

Összefoglaló a tizenegyespárbajjal