BL-döntő

Obama együtt nézte Merkellel és Cameronnal a BL-döntő tizenegyeseit

  • MTI

Barack Obama amerikai elnök Angela Merkel német kancellárral és David Cameron brit miniszterelnökkel nézte végig szombaton Camp Davidben, a G8 országok csúcstalálkozójának helyszínén a BL-finálét eldöntő büntetőrúgások televíziós közvetítését.

A német és a brit vezető már előre jelezte, hogy meg akarja nézni a Bayern München és a Chelsea összecsapását, és a mérkőzés idején hiányozni fog a tanácskozásról.

Egy névtelenül nyilatkozó amerikai illetékes szerint Obama meg nem nevezett más vezetők társaságában a Camp David-i elnöki pihenőhely főépületében csatlakozott Merkelhez és Cameronhoz. Korábbi tájékoztatás szerint a két vezető a vetítőteremben készült a meccs megtekintésére, de szurkolói szenvedélyük kielégítéséhez nem lett volna szükség másra, mint egy kábelhálózatra kötött tévékészülékre, mert az összecsapást az amerikai közönségnek a Fox sportcsatornája is élőben közvetítette.

Az amerikai forrás szerint a vezetők kifejezték együttérzésüket Merkelnek, amikor ő lehangolt lett a német csapat veresége miatt.

Összefoglaló a tizenegyespárbajjal

Bajnokok Ligája
Döntő
Bayern München-Chelsea 1-1 (0-0, 1-1, 1-1) - 11-esekkel: 3-4
München, Allianz Aréna, 62 500 néző, v.: Pedro Proenca (portugál)
gólszerzők: Drogba (88.), illetve Müller (83.)
sárga lap: Cole (81.), David Luiz (86.), Drogba (93.), Torres (120.), illetve Schweinsteiger (2.)
 
Chelsea: Petr Cech - Jose Bosingwa, David Luiz, Gary Cahill, Ashley Cole - Frank Lampard, John Obi Mikel, Ryan Bertrand (Florent Malouda, 73.) - Salomon Kalou (Fernando Torres, 84.), Juan Mata - Didier Drogba
 
Bayern München: Manuel Neuer - Philipp Lahm, Jerome Boateng, Anatolij Timoscsuk, Diego Contento - Bastian Schweinsteiger, Toni Kroos - Franck Ribery (Ivica Olic, 97.), Arjen Robben, Thomas Müller (Daniel van Buyten, 86.) - Mario Gomez