Római tenisztorna

Eső miatt csúszik a Nadal-Djokovics csúcsderbi

A római férfi tenisztorna döntője a spanyol Rafael Nadal és a szerb Novak Djokovics között a szakadó eső miatt nem kezdődött el. A nők sem tudták befejezni az fináléjukat, Marija Sarapova és Li Na mérkőzése döntő szett 6-6-nál szakadt félbe.

A női torna döntője alatt kezdett el esni az eső, a Li Na-Sarapova meccset 6-4, 4-6, 6-6-os állásnál kellett félbeszakítani.

Djokovics és Nadal a 2,95 millió euró összdíjazású ATP-1000-es verseny fináléjában csapott volna össze 16:00-tól, azonban az eső miatt nem tudták elkezdeni az összecsapást. A centerpályát jelenleg is egy hatalmas ponyva fedi be, a lelátókon pedig csak néhány szurkoló lézeng. A találkozót a női finálé befejezése után rendezik, amennyiben az időjárás is úgy akarja.

A világranglista első helyezettje, Novak Djokovics és a harmadik Rafael Nadal eddig összesen 31-szer csaptak össze karrierjük során, összesítésben Nadal vezet 17-14-re. A tavalyi finálét szintén ők ketten vívták, akkor a szenzációs formában lévő Djokovics 6-4, 6-4-re győzte le spanyol riválisát.

Római tenisztorna
Női döntő:
Li Na (kínai)-Marija Sarapova )orosz) 6-4, 4-6, 6-6 - eső miatt félbeszakadt
Férfi döntő:
Novak Djokovics (szerb)-Rafael Nadal (spanyol)