NB I

A hajrában nyert a Haladás és egyenlített a Paks, idegenben győzött a Kaposvár

  • MTI

A Haladás hazai pályán a hajrában szerzett góllal legyőzte a nemzetközi szereplést jelentő negyedik helyért harcoló Diósgyőrt a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának vasárnapi játéknapján. A Kaposvári Rákóczi 1-0-ra nyert a Vasas otthonában, a hatodik Paks a 82. percben szerzett góllal mentett pontot a már kiesett Zalaegerszeg vendégeként.

Szombathelyen a vendégcsapat rögtön az első helyzetét gólra váltotta, ám a folytatásban a Haladás percei következtek, a hazaiak végigtámadták az első félidőt és egyenlítettek, emellett számtalan helyzetet elpuskáztak.

Fordulás után viszont a Diósgyőr uralta a meccset, ám a vasiak egy utolsó pillanatban szerzett góllal megnyerték a meccset. A döntetlen igazságosabb lett volna.

A Fáy utcában az első negyedórában a kaposváriak alakították a játék menetét, több ígéretes lehetőséget, köztük két nagy helyzetet is kialakítottak, de egyikkel sem tudtak élni. Húsz perc elteltével már hazai támadásokat is láthattak a kiesés miatt csalódott Vasas-szurkolók, aztán a 32. percben előbb Tóth II Balázs bombája után védett nagy bravúrral Hajdúch kapus, az ellentámadás végén pedig Ndiaye találta telibe a felsőlécet. Az első félidő zárásaként további ziccereket puskázott el a Rákóczi a rendkívül szellős angyalföldi védelem asszisztálása mellett.

A második játékrészben sem változott a játék képe, az unalmas mezőnyjátékot helyenként kihagyott helyzetek tarkították mindkét oldalon. A 73. percben a játékvezető tizenegyest ítélt a Vasasnak, de Farkas I Balázs nem találta el a kaput, bő egy méterrel mellé lőtt, míg öt perccel később a kaposvári Ndiaye értékesített egy újabb büntetőt. Az emberelőnybe kerülő Rákóczi a hátralévő időben könnyedén megőrizte vezetését, és megszerezte szezonbeli első idegenbeli győzelmét, míg az angyalföldiek számára nem sikerült a búcsú, utolsó NB I-es hazai mérkőzésük végén a játékosoknak a közönség szidalmai közepette kellett levonulniuk a pályáról.

Zalaegerszegen negyedóra ismerkedés után kissé váratlanul vezetést szerzett a ZTE. A gól után a vendégek nagyobb sebességre kapcsoltak, ám komoly eredményt nem tudtak felmutatni, tulajdonképpen igazi helyzet nélkül zárták az első játékrészt, Vlaszáknak csak egy-két távoli lövést kellett hárítania.

Szünet után a paksiak már többször veszélyeztettek, s végül sikerült nekik az egyenlítés Szatmári Lóránd révén.

OTP Bank Liga, 29. forduló
Haladás Sopron Bank-Diósgyőri VTK 2-1 (1-1)
Szombathely, 5000 néző, V: Solymosi
gólszerzők: Nagy G. (20.), Halmosi (89.), illetve Takács P. (3.)
sárga lap: Rajos (31.), Jagodics (71.), Kulcsár (90.), illetve Vági (21.), Frizoni (53.)
 
Haladás: Mursits - Schimmer, Guzmics, Jagodics, Halmosi - Rajos (Kulcsár 70.), Iszlai - Nagy D., Nagy G., Ugrai (Oross 59.) - Radó (Szakály 79.)
 
Diósgyőr: Rakaczi - Vági, Vadász, Nagy T., Gohér (Seydi 51.) - Sekour (Arze 67.), Abdouraman, Takács P. (Fernando 82.), Frizoni - Bacsa, Tisza
 
Vasas-Kaposvári Rákóczi FC 0-1 (0-0)
Illovszky Stadion, 700 néző, v.: Berger
gólszerző: Ndiaye (11-esből, 78.)
sárga lap: Matolcsi (7.), Katona M. (55.), Bárányos (76.), illetve Balázs B. (31.), Haruna (63.), Okuka (73.)
piros lap: Görgényi (77.)
 
Vasas: Ilizi - Görgényi, Kovács G. (Mileusnic, a szünetben), Matolcsi, Katona M. (Szabó B., 70.) - Farkas I B., Mehmedagic - Tóth II B., Bárányos, Dajic - Csoór (Ferkó, 56.)
 
Kaposvár: Hajdúch - Okuka, Addo, Bank, Pavlovic - Balázs B., Hegedűs D., Horváth T., Gujic (Bőle, 74.) - Ndiaye (Diallo, 83.), Haruna (Safaric, 65.)
 
ZTE FC-MVM Paks 1-1 (1-0)
Zalaegerszeg, 1241 néző, V: al-Doszari
gólszerzők: Kocsárdi (16.), illetve Szatmári (82.)
sárga lap: Polareczki (19.), Kocsárdi (32.), Ganugrava (35.), Jasarevich (58.), illetve Lévai (91.)
 
ZTE: Vlaszák - Kocsárdi (Kocsis 76.), Bogunovic, Ganugrava, Hidvégi - Hervas, Polareczki (Vittman a szünetben), Szakály D., Nicorec - Kovács G. (Jasarevich 57.), Pavicevic
 
Paks: Csernyánszki - Heffler, Éger, Szabó J., Gévay - Bartha (Vayer 66.), Sifter, Sipeki (Szatmári a szünetben), Fiola - Böde, Magasföldi (Kiss T. 57.)