NB I

A bajnok kevés helyzettel is nyert Kispesten, nem dőlt el az EL-indulás

A már bajnok Debrecen három góllal legyőzte a Budapest Honvédot az OTP Bank Liga 29., utolsó előtti fordulójában idegenben, így a záró körre maradt a döntés a negyedik helyezett, Európa Liga-induló csapat kilétét illetően.

A Győri ETO nemzetközi porondról való eltiltását a nemzetközi Sportdöntőbíróság a héten helyben hagyta, így eldőlt, hogy hiába lesznek legalább harmadikak a zöld-fehérek, a negyedik helyezett indulhat az Európa Ligában. Arra a helyre a Honvédnak, a Kecskemétnek, a Paksnak és a Diósgyőrnek volt matematikai esélye a forduló előtt, de utóbbi három csapat nem tudott nyerni ezen a hétvégén, így a kispestiek a már bajnok Debrecen legyőzésével biztosíthatták volna az EL-szereplésüket.

Ez érződött is a játékukon, támadó szellemben léptek pályára, és a DVSC-től kaptak is bőven területet a támadásaikhoz. A kreativitás és a pontosság azonban hiányzott a hazaiaknál, így csak egy-két ígéretes szélső elfutással, beadással jelentkeztek, amelyekből helyzetek nem alakultak ki.

Roguy Meyé (DVSC, elöl) és Marko Vidovic harcol a labdáért a labdarúgó OTP Bank Liga, 29. fordulójában a Budapest Honvéd - DVSC-TEVA mérkőzésen a kispesti Bozsik stadionban.

A vendégeknek sem voltak veszélyes akcióik, de az első lehetőségüket kihasználták, amikor a 33. percben egy hosszú bal oldali beadást a túloldalon Rezes átvett, egy csellel beljebb lépett, ballal a hosszú sarokra ívelt, a labda pedig a lécről pattant a kapuba. (0-1)

A Honvéd még a szünet előtt komolyan veszélyeztetett, Vidovic laposan elvégzett szabadrúgása ugyanis a jobb oldalán kapufán csattant.

A második félidőben is megmaradt a hazaiak fölénye a mezőnyben, és ekkor már el-eljutottak Verpecz kapujáig, de a hálóőrt csak ritkán tették komolyan próbára, egy rosszul eltalált és emiatt felpattanó lövésnél kellett a legnagyobbat védenie.

A 75. percben aztán eldőlt a mérkőzés, amikor a hazai tizenhatos előtt szabadrúgáshoz jutott a Debrecen, azt pedig Selim szépen belőtte a jobb felsőbe. (0-2)

A középpályás még egyszer villant, öt perccel később ugyanis labdát szerzett az ellenfél térfelén, középen remekül szöktette Coulibalyt, aki kihasználta a ziccerét, a bal alsóba gurított, ezzel 19-ra növelte góljai számát, és a később pályára lépő Videoton mérkőzése előtt két találatnyi előnyben van Nikolics előtt a góllövőlistán. (0-3)

A bajnok és kupagyőztes vendégek sikerével tehát a Honvéd nem szerzett pontot, így maradt ugyan a negyedik, de csak egy pont az előnye a Kecskemét és a Paks előtt a negyedik helyen.

OTP Bank Liga
29. forduló
Budapest Honvéd - DVSC-TEVA 0-3 (0-1)
Bozsik Stadion, 2000 néző, v.: Németh Á.
gólszerzők: Rezes (33.), Bouadla (75.), Coulibaly (80.)
sárga lap: Németh N. (74.), illetve Varga J. (42.), Meye (54.)
 
Budapest Honvéd: Kemenes - Lovric, Botis, Debreceni, Vidovic - Ivancsics (Czár, 56.), Horváth A. (Johnson, 64.), Vécsei, Hidi, Faggyas (Németh N., 61.) - Délczeg
 
DVSC-TEVA: Verpecz - Nagy Z., Máté P., Mészáros N., Korhut - Rezes (Ramos, 74.), Varga J., Bouadla, Yannick (Szakály, a szünetben) - Meye (Bódi, 65.), Coulibaly