Ligue 2

Új edzőt kap Koman Vladimir csapata

Az AS Monaco vezetői megköszönték az idény közben érkezett Marco Simone vezetőedzőnek, hogy megmentette a csapatot a másodosztályból való kieséstől, de a következő idényben már nem az olasz szakember irányítja a Koman Vladimirt is foglalkoztató együttest.

A Monaco az őszi szezonban katasztrofálisan szerepelt, az idény közepén a kieséshez is közel állt a Nagyhercegség együttese. Simone irányításával - és többek közt Koman főszereplésével - aztán összeszedték magukat, és február végétől április második feléig tíz bajnokin nem kaptak ki, sőt, ezek közül csak kettőt nem nyertek meg.

Ennek köszönhetően látványosan felkapaszkodtak a tabellán. Az utolsó öt fordulóban aztán a Ligue 2 élcsapatai ellen többször is vereséget szenvedtek, így a közvetlen élmezőnybe nem kerültek oda, de így is a 8. helyen végeztek.

Dmitrij Ribolovlev, a klub orosz elnöke a feltámadás ellenére nem Marco Simonéval képzeli el a jövőt, elmondása szerint egy rutinos szakvezető révén szeretné feljutásra esélyessé tenni a gárdát.