Forma-1

Massa nem kételkedik a Ferrari támogatásában

Bár Felipe Massa öt futam alatt mindössze két pontot gyűjtött 2012-ben, továbbra is eltökélt, és nem kérdőjelezi meg, hogy csapata teljes mellszélességgel mögötte áll.

Bár Felipe Massa öt futam alatt mindössze két pontot gyűjtött 2012-ben, továbbra is eltökélt, és nem kérdőjelezi meg, hogy csapata teljes mellszélességgel mögötte áll.Míg Fernando Alonso Sebastian Vettellel holtversenyben vezeti az egyéni vb-pontversenyt, Massa a 17. helyen szerénykedik, eddigi szereplése jelentősen rontja a Ferrari esélyeit egy jó konstruktőri eredményre. Éppen ezért felerősödtek azok a hangok, hogy ha a brazil pilóta nem mutat jelentős javulást, akkor akár év közben megválnak tőle.

"Úgy érzem, az egész istálló mellettem áll. Nyilvánvalóan nem elégedettek az eddigi eredményeimmel, ahogyan én sem. Mindannyian szeretnénk kilábalni ebből a hullámvölgyből, szeretnénk visszatérni a régi kerékvágásba. Erre minden esély megvan, én mindent megteszek ezért, és tudom, hogy a csapattal együtt hatékonyan tudjuk kezelni a problémákat" - mondta Massa egy interjúban.

Kérdés, hogy a versenyző mit ért a régi kerékvágáson, a 2008-as brazíliai idényzáró óta nem nyert futamot, 2009-ben, a hungaroringi balesetét megelőző Német Nagydíjon állt utoljára dobogón, a mogyoródi események óta pedig csak halvány árnyéka egykori, 2008-as majdnem-világbajnok önmagának. "Már negyvenötezerszer megkérdeztem magamtól, ne higgyétek, hogy nem. Már mindenhol kerestem a választ, átestem rengeteg orvosi vizsgálaton. Ami engem illett, nem érzek különbséget, mert például, ha igaz, hogy lassabb vagyok, és kevésbé bátor azóta a bizonyos hétvége óta, akkor hogyan lehet megmagyarázni azt, hogy a rajtnál még mindig én vagyok az egyik leggyorsabb pilóta, és az előzéseknél sem fogom vissza magam?"

A Formula 1-es világbajnokság következő futamát jövő hétvégén rendezik Monte Carlo utcáin.