Autósport

Kiss Pál Tamás a McLaren főhadiszállásán készül

megosztom

Az OXXO Energy Drink támogatott versenyzője, Kiss Pál Tamás jelenleg Angliában, a McLaren főhadiszállásán, egy valódi Forma1-es szimulátorban gyakorolja a Monacói pályát belga csapattársával együtt.

Kis Pál Tamás elmondta, hogy a szimulátor a McLaren második legkomolyabb szimulátora, az egyes számúba csak a két Forma1-es pilóta ülhet be, egy teljesen külön,zárt helységben van, és még Tamás sem láthatja.

Az a szimulátor, amelyikben a magyar versenyzőék gyakorolnak, hasonlóan komoly szerkezet, és természetesen hasonlóan elérhetetlen egy átlagember számára, mint az egyes számú. Kis Pál elmondta, hogy a szimulátor tökéletesen adja vissza a valódi élményeket, behatásokat, olyan érzés benne ülni, mintha élőben vezetne a pályán. Ugyanúgy lehet érezni benne a gyorsulást, a különböző erőket, a féktávokon a lassulást, és még a kanyarban is tökéletes a szimuláció, hiszen  a bukósisakot annak megfelelően nyomja a gép különböző irányokba, hogy milyen erőhatások érnék valódi körülmények között a pilótát...

 

megosztom