Sportfogadás

A Vasasra már fogadni sem lehet?

  • Barcsai Róbert

Csupán két forduló van hátra a labdarúgó NB I-ből, a bajnoki cím és a kiesés sorsa már eldőlt, azonban a mi bajnokságunk még most is tud újat mutatni. A vasárnap rendezendő Vasas-Kaposvár bajnoki mérkőzésre ugyanis sehol az égvilágon nem lehet fogadni, és most annak próbáltunk utánajárni, hogy vajon milyen okok állhatnak a mérkőzés blokkolása mögött?

Nem csak a játékosok, de a fogadóirodák sincsenek tisztában a Vasas jelenlegi helyzetével. - Fotó: vasassc.hu

Furcsa előjelekkel készülhetünk a labdarúgó NB I 29. fordulójára, ugyanis a mérkőzések többségének különösebb tétje már nincs, ezek közé tartozik például a Vasas-Kaposvár összecsapás is, amelyre viszont különös módon egyetlen fogadóiroda sem tett fel a tétlapjára.

Az angyalföldi alakulat meglehetősen furcsa szezonon van túl, és immár biztos, hogy jövőre a másodosztályban kezdi meg az idényt, mivel már matematikailag is kiesett az NB I-ből, ráadásul a héten az is eldőlt, hogy az MLSZ Elsőfokú Licencadó Bizottsága elutasította a Vasas Futball Kft. licenckérelmét. A döntés ellen ugyanakkor fellebbezett a klub, ám a jelenlegi anyagi körülmények között elég valószínűtlen, hogy a Vasas kérelmét elfogadják.

A fővárosi klub tavasszal pocsékul szerepelt, ugyanis a csapat idén 2-1-8-as mérleget tudhat magáénak, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy csak az nem tudta legyőzni a Vasast, aki épp nem akarta. A két sikert egyébként a szintén gyenge Zalaegerszeg, valamint a Siófok ellen érte el az együttes, a remit pedig a Pápa elleni hazai mérkőzésen könyvelhette el a csapat.

Kaposváron szintén vannak problémák, ám nem olyan súlyosak, mint aktuális ellenfelénél. Sisa Tibor vezetőedző távozását a héten jelentették be, ám a mester a hátralévő két mérkőzésen még a csapat rendelkezésére áll, így ez sem indokolja a bukmékerek félelmét.

A Rákóczi egyébként szintén siralmas tavaszon van túl, a bajnokság döntetlen-királya ugyanis a 2012-es esztendőben 3-3-5-ös mérleget tudhat magáénak, ami még ebben a gyenge mezőnyben is csak a 14. helyre elég.

Amint az látható, gyakorlatilag semmi nem indokolja azt, hogy a fogadóirodák ne tegyék ki a kínálatukba a mérkőzést, ám valamiért mégsem találhatjuk meg ezt az összecsapást a tétlapon, méghozzá egyetlen irodánál sem! Elsőként a Tippmix tétlapján keresgéltünk, ám óriási meglepetésre nem találtuk a mérkőzést, majd megnéztük az online irodákat is, de egyetlen egy irodánál sincs kitéve a meccs. Ezt követően néhány offline, környező országbeli bukméker honlapját kerestük fel, ám a Niké, a Tipsport, a Fortuna és a Supersport kínálatában sem lelhető fel a Vasas-Kaposvár bajnoki.

Abból a szempontból érthető a fogadóirodák húzása, hogy gyakorlatilag csak az a fogadó nem nyerte agyon magát a Vasas 2012-es bajnokijaival, aki nem akarta. Ha valaki idén minden alkalommal csak egy egységet szánt a Vasas veretésére, már egy közepes fogadóirodánál is 2.5 egység profittal zárhatott, ami majdnem 23%-os kamatot jelent a befektetett tőkére, arról nem is beszélve, hogy némi szelektálással ez az összeg simán növelhető. Őszintén szólva, ha tényleg emiatt nem lehet fogadni a Vasas mérkőzésére, akkor vajon miért csak most húzták meg ezt a lépést az irodák?

A vasárnapi bajnokival kapcsolatban rengeteg kérdés merül fel, és könnyen lehet, hogy meglepődünk majd a végeredményen, ám vajon mit szól ehhez az MLSZ? Vajon ki fog majd vizsgálódni?

  • Vasas - Kaposvár 2012-05-20 15:00:00