NB I

A Győr a Pécs kiütésével vigasztalta magát

Az OTP Bank Liga 29. fordulójában a már biztos harmadik Győri ETO magabiztos játékkal, 3-0-s győzelmet aratott a tavasszal csak vergődő Pécsi MFC ellen.

Nem a mögöttünk álló napok voltak a győri futballcsapat életének legszebb napjai, hiszen azután, hogy Pintér Attila gárdája két csúcsrangadót is elbukott a Debrecen valamint a Videoton ellen, a svájci székhelyű Nemzetközi Sportdöntőbíróság a héten helybenhagyta az UEFA döntését, mely szerint a Rába-parti csapat idén nem indulhat a nemzetközi kupában.

A kisalföldiek csalódottsága érthető volt, ugyanakkor a szezon utolsó hazai mérkőzésén szép játékkal és kedvező eredménnyel akartak búcsúzni a szurkolóktól. A találkozó előtt a Verebes József vezette Rába ETO 1982-es bajnokcsapatának tagjait köszöntette a klub, majd a nagy elődök után jöhettek az utódok.

A 2. percben egy bal oldali beadás után Trajkovics szerezhetett volna gólt, de a győriek középpályása nem az egyszerű megoldásra törekedett, ez pedig lehetőséget adott a védőknek a tisztázásra. A 6. percben a pécsi Frőlich egy beívelés után okosan csinálta meg magának a helyzetet, de hat méterről nem tudta eltalálni a kaput. Bő tíz minutummal később egy bal oldaról belőtt szabadrúgást követően Takács Ákos robbant be remekül, de a célzásra már nem maradt ideje és méterekkel a kapu fölé lőtt. Négy perccel később Djordjevics érthetetlen módon a saját tizenhatosán belül vétett hatalmas hibát, a labdára Bajzát csapott le, de hiába emelte a kivetődő Sztevanovics felett a hálóba azt, a játékvezető szabálytalannak látta a vendégek támadóját és érvénytelenítette a találatot. A játékrész második felében már egyértelművé vált az ETO fölénye, a 31. percben Trajkovics ziccerben gurított a hosszú sarok mellé, majd a 43. percben egy jobb oldali beívelés után szintén Trajokovics csúsztatott közelről, de Dibusz lábbal még menteni tudott.

A fordulás után egy igen vitatható körülmények között született góllal került előnybe a Győr: egy jobb oldalról elvégzett szabadrúgás után Takács közevetlen közelről combbal jutatta a labdát a kapuba (1-0). A dolog szépséghibája, hogy előtte Djorde Kamber kézzel ért bele a labdába, ám ez elkerülte Fábián sporttárs figyelmét.

A gól után még nem zuhant össze a Pécs, de a 60. percben leadott kapuralövésen kívül nem sok esélye volt a vendéglátó ellen. Az 55. percben egy Pátkai fejest kellett Dibusznak hárítania, majd a 67. percben eldőlt a három pont sorsa: a kiugró Nikola Trajkovicsot Dibusz elkaszálta a büntetőterületen belül, a jogosan megítélt büntetőt pedig Koltai magabiztosan értékesítette (2-0). Pintér Attila csatába küldte Dudás Ádámot és Varga Rolandot is, a két fiatal beállása pedig sokat javított a Győr csapatjátékán. A találkozó legszebb gólját Koltai Tamás a vége előtt öt perccel szerezte, egy labdaszerzés után 17 méterről a hosszú felső sarokba bombázott (3-0).

A győzelemnek köszönhetően az ETO beérte a Videoton együttesét, amely szombaton odahaza fogadja a Lombard-Pápát, míg a baranyaiak zsinórban hatodik vereségüket könyvelhették el.

OTP Bank Liga 29. forduló
Győri ETO FC - PMFC-Matias 3-0 (0-0)
Győr, 3000 néző, v.: Fábián
gólszerző: Takács Á. (50.), Koltai (68., 85., előbbit 11-esből)
sárga lap: Dinjar (46.), illetve Dibusz (68.)
Győri ETO FC: Sztevanovics - Takács Á., Djordjevics, Stanisics - Trajkovics (Dudás, 71.), Pátkai (Windecker, 77.), Strestík (Varga R., 61.), Kamber - Dinjar, Ahjupera, Koltai
PMFC-Matias: Dibusz - Simonfalvi, Lantos, Goia, Kvekveskiri - Regedei (Hrelja, 82.), Paracki (Turi, 77.), Okoronkwo (Andorka, 88.), Zeljkovic - Frőhlich, Bajzát