NB I

Tűzijáték és utcabál lesz Debrecenben az aranyérmek átadása után

  • MTI
megosztom

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) vezérkara adja át a bajnoki aranyérmeket a DVSC-TEVA játékosainak a május 26-i zárómérkőzés után, majd az önkormányzat rendez ünnepséget a város főterén.

Kósa Lajos polgármester a csütörtöki sajtótájékoztatón kifejtette: "Kifulladásig ünnepelhetik a bajnokcsapatot a lokisták a Haladás elleni zárómeccset követően Debrecen főterén, ahol a köszöntőt tűzijáték és utcabál fogja követni."

Az Oláh Gábor utcai stadionból a játékosok nosztalgia-villamossal utaznak a belvárosba, majd a közönség óriáskivetítőn nézheti vissza a 2011/2012-es szezon legszebb pillanatait.

"Jöjjön ki mindenki, hisz lesz tétje az utolsó meccsnek is" - utalt Kósa Lajos arra, hogy 1966 óta a DVSC-TEVA lehet az első veretlen bajnokcsapat Magyarországon. A mérkőzésre kitérve felhívta a figyelmet arra, hogy a Pécs elleni bajnokival ellentétben ezúttal a szurkolók nem mehetnek majd be a pályára.

A polgármester emlékeztetett arra, hogy a Loki korábban megnyert öt bajnoki címének érem- és kupaátadásakor az MLSZ egyszer sem képviseltette magát a legmagasabb szinten. "Idén azonban itt lesz a teljes vezérkar" - emelte ki.

A polgármester az MTI kérdésére, mely szerint tesz-e a város lépéseket annak érdekében, hogy legalább az első Bajnokok Ligája-selejtezőn játszhasson a csapat Debrecenben, úgy válaszolt: "Felvesszük a kapcsolatot az európai szövetséggel, az UEFA-val, de vérmes reményeink nem lehetnek."

megosztom