Manchester City

Tévez nem kér bocsánatot Fergusontól

A Manchester City argentin támadója a bajnoki cím ünneplésekor egy 'R.I.P. Ferguson' kartonlapot mutogatott a nyitott tetejű buszról, és ugyan klubja már bocsánatot kért a Manchester Unitedtől, a játékos ezt nem gondolta így.

Tévez az ominózus táblával

A 2009-ben az MU-tól a Cityhez igazolt játékos "R.I.P. Ferguson", azaz "Nyugodj békében, Ferguson" feliratú transzparenst mutogatott a szurkolóknak a bajnoki diadalt ünnepelve, a futballistákat a városban körbevivő nyitott busz tetején.

A City közleményben elnézését kért, és helytelenítette Tévez cselekedetét, aki korábban dolgozott a 70 éves skót menedzserrel, mikor a Vörös Ördögök futballistája volt.

Az égszínkék klub elöljárói sietve bocsánatot kértek az eset miatt, amit a Vörös Ördögök ügyvezető igazgatója, David Gill el is fogadott: "Azt hiszem, rendben vagyunk, a klub nagyon gyorsan cselekedett. Buta dolog volt, de a City elismerésre méltó gyorsasággal reagált. Továbblépünk, és más dolgokkal foglalkozunk."

A két klub tehát lerendezte a dolgot, ám maga a főszereplő, Carlos Tévez nem. A támadó a héten hazautazott, majd Buenos Airesben a repülőtéren újságíróknak azt mondta, ő nem kér bocsánatot Sir Alex Fergusontól.

"Úgy tűnik, Ferguson Anglia elnöke" - bökte oda egy riporternek a csatár. "Amikor ő rossz dolgokat mond egy játékosról vagy szemétségeket hordott össze rólam, én nem mondtam, hogy kérjen bocsánatot. Amikor elrontasz valamit, el kell menned és elnézést kérni, de én nem fogok bocsánatot kérni Fergusontól".