Női foci

Megvédte BL-címét a Lyon a müncheni fináléban

A címvédő Olympique Lyon nyerte a női labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjét a Frankfurt ellen a müncheni Olimpiai Stadionban.

A Lyon gyakorlatilag első lehetőségéből vezetést szerzett a több mint 50 ezer néző előtt rendezett fináléban. A 14. percben a frankfurti Behringer bizonytalankodott a saját kapuja előtt, elvesztette a labdát, majd felrúgta Cruz Tranát, így tizenegyeshez juttatta az ellenfelet. A büntetőt Le Sommer magabiztosan emelte a kapu bal oldalába. (1-0)

Az első félóra végén tovább nőtt a franciák előnye, amikor egy előreívelt labdát Schumann kapus a tizenhatoson kívülre futva elfejelt, de nem elég messzire, Abily pedig szép mozdulattal, kapásból emelt messziről az üresen maradt hálóba. (2-0)

Az Olympique Lyon játékosai örülnek a győzelmüknek a Frankfurt ellen a női Bajnokok Ligája döntőjében 2012-ben.

A Frankfurt a folytatásban természetesen erőltette az előrejátékot, de sokáig nem tudtak helyzeteket kialakítani. Az első félidőben egyedül Behringer került ziccerbe, de ahogy a saját kapuja előtt korábban, úgy az ellenfélé előtt is hibázott, Bouhaddiba pöckölte a labdát.

A szünet után javult a német együttes játéka, egyre többször odakerültek a Lyon tizenhatosának környékére, de hiába jutottak lövőhelyzetekhez, vagy centikkel mellé lőttek, vagy Bouhaddi kezébe emelték a játékszert.

Így a címvédő meg tudta őrizni első félidőben kiharcolt előnyét, és ismét megnyerte a Bajnokok Ligáját.

Női Bajnokok Ligája
Döntő
Olympique Lyon-1. FFC Frankfurt 2-0 (2-0)
gólszerzők: Le Sommer (15. - büntetőből), Abily (28.)