Karrier

Az Ajax védője dobná a Tottenhamet a Milanért

Jan Vertonghen, a holland bajnok Ajax játékosa várhatóan elhagyja csapatát a nyári átigazolási szezonban. Az angol sajtó szerint a legnagyobb esély arra van, hogy a Tottenhamhez szerződik, a védő arról beszélt, hogy a Milan is képbe kerülhet.

Vertonghen szerződése még egy évig érvényes az amszterdamiakkal, de a klub várhatóan eladja őt, hogy pénzt kaphasson érte. A sajtó szerint korábban szinte biztos volt, hogy a játékos a Tottenhamhez kerül, de az Ajax 16,3 millió eurót kér érte, emiatt megakadtak a tárgyalások a két klub között.

Jan Vertonghen az Ajax játékosaként a csapat egyik mérkőzésén a Bajnokok Ligájában 2011-ben.

A védő ráadásul az olasz ezüstérmes Milanról áradozott a piros-fekete klubbal foglalkozó egyik talján internetes oldalnak. A klub ügyvezető igazgatója, Adriano Galliani ugyanis elismerően nyilatkozott róla két éve, amikor a Milan és az Ajax a Bajnokok Ligája csoportkörében találkozott.

"Meglepődtem a dicsérő szavain annak idején, és nagyon boldoggá tett, amit mondott" - nyilatkozott Vertonghen, aki ennél jóval tovább is ment: "Szeretem a Premier League-et, de ha a Milan hívna, nem tudnék nemet mondani."

Kérdés, hogy a piros-feketéknek szándékukban állt-e egyáltalán leigazolni a védőt, akinek szavai nem biztos, hogy a Tottenham vezetőit megerősítik vásárlási szándékukban. Így pedig könnyen a bizonyos pad alatt találhatja magát az ember.