NBA

A Lakers le tudta lassítani a Thundert, megállítani viszont már nem sikerült

  • Barcsai Róbert

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásának 19. játéknapján a Los Angeles Lakers Oklahoma Citybe látogatott, és ugyan Bryanték szoros meccsre késztették Durantéket, a bravúr mégsem sikerült, míg a másik mérkőzésen a Boston simán nyert a Philadelphia otthonában.

Philadelphia-Boston

A párharc harmadik mérkőzésén a Boston idegenbeli 107-91-es sikerével visszavette a pályaelőnyét. Az első negyedet ugyan a hazaiak nyerték 33-28-ra, ám a Celtics félidőben már 60-49-re vezetett, és Garnették még ekkor sem álltak le, ugyanis a harmadik játékrészben már 25 ponttal is mentek, amely előny később elbukhatatlannak bizonyult. A vendégek kiváló csapatjátékának köszönhetően összesen csupán hat alkalommal adták el a labdát, ilyen fegyelmezettséggel pedig szinte bármilyen playoff-meccset meg lehet nyerni.

Hazai oldalon a kezdőben ismét komoly problémák adódtak, ugyanis Holiday 15, valamint Iguodala 10 pontján kívül senki sem érte el a két számjegyet. A csapat legjobbja a kispadról beálló Thaddeus Young volt 13 egységgel, de Lou Williams és Jodie Meeks is 13 pontot könyvelhetett el. Andri Iguodala a mérkőzés után így nyilatkozott: „Meg kellett volna nyernünk, ám tanultunk belőle, és a negyedik meccsen megpróbálunk válaszolni.” A másik oldalon ezzel szemben hárman is legalább húsz egységet értek el, ráadásul mindannyian dupla-duplát könyvelhettek el. Kevin Garnett 27 pontot és 13 lepattanót, Paul Pierce 24 pontot és 12 lepattanót, míg Rajon Rondo 23 pontot és 14 gólpasszt tett a közösbe.

A párharc állása három mérkőzés után: 2-1 a Boston Celtics javára.

Oklahoma City-Los Angeles Lakers

A mérkőzés előtt a Lakers a magasembereiben bízott, akik képesek lehetnek lassítani a Thunder játékát, amely végül össze is jött, ám a bravúr mégsem sikerült, mivel az Oklahoma 77-75 arányban nyerni tudott. Az első félidő meglehetősen szorosan alakult, mivel a Thunder ekkor csak három ponttal vezetett, ám a harmadik negyedben a vendégek átvették az irányítást, és 18-12-re hozták a játékrészt. Az utolsó két percben hét ponttal is ment a Lakers, viszont a Thunder 9-0-s rohama elégnek bizonyult a sikerhez. A mérkőzést követően a vendégek vezetőedzője, Mike Brown értékelt: „Fizikálisan mindkét csapat odatette magát. Az utolsó két percben sem támadásban, sem védekezésben nem végezetünk jó munkát. Elérték, amit szerettek volna, két győzelmet otthon. Most nekünk is ugyanezt kell tennünk.”

Kobe Bryant és Thabo Sefolosha a rájátszásban

Az Oklahoma City két sztárja, Kevin Durant, valamint Russel Westbrook teljesen ellentétesen játszott, előbbi 22 egységet termelt, míg utóbbi csupán 5/17-es mezőnymutatót ért el, ami 15 pontra volt elég. A másik oldalon mindhárom kulcsfigura hozta a tőle elvárhatót, Kobe Bryant és Andrew Bynum 20-20 pontot szerzett, míg Pau Gasol 14 egység mellett 11 lepattanót is letépett. A vendégeknél az igazi problémát megint a kispad jelentette, akik csak 11 ponttal segítették a Lakerst.

A párharc állása két mérkőzés után: 2-0 az Oklahoma City Thunder javára.

NBA
Rájátszás, 19. játéknap
Philadelphia-Boston 91-107
Oklahoma City-Los Angeles Lakers 77-75