Juventus

Pirlo sem vonultatná vissza Del Piero mezét

A 37 éves Alessandro Del Piero a nyáron távozik a Juventus csapatától, melyet 1993 óta megszakítás nélkül szolgált. A torinóiak csapatkapitánya a klub többszörös rekordere a szurkolók félistenként szeretik, a klub vezetői pedig a játékos tiszteletére visszavonultatnák a 10-es mezt.

Mint ismert, az Atalanta elleni hazai bajnokin Alessandro Del Piero góllal búcsúzott a Juventus közönségétől, az El Capitano több, mint 700 mérkőzésen húzta fel magára a zebracsíkos felszerelést.

A világbajnok csatár számos rekordot döntött meg pályafutása során, a legnépszerűbb olasz klubnak pedig halhatatlan legendája lett. A klub vezetősége - ugyan szerződést nem hosszabbítottak vele - a játékos iránti tiszteletből felvetette az ötletet, hogy visszavonultatnák a 10-es mezt, melyben Del Piero annyi éven keresztül futballozott.

A hírek szerint azonban a támadó nem helyeselte az ötletet, és az ő véleményét osztja csapattársa, Andrea Pirlo is.

"Most, hogy Alessandro elhagyja a klubot, a Juventus visszavonná a 10-es mezt, de ő kérte meg a vezetőket, hogy ne így legyen" - nyilatkozta a 32 éves világbajnok irányító a Sky Sport Italiának. "Egyetértek vele. Azt elképzelhetetlennek tartom, hogy a hamarosan valaki Del Piero helyébe lép, de abban biztos vagyok,hogy a jövőben valakinek sikerül".

Az olasz középpályás elismerte, hogy rengeteg játékos álma hordani a Juventus 10-es dresszét, de azt tagadta, hogy a következő szezonban ő maga viselné. "Maradok a 21-esnél. Mindig is ebben játszottam, szeretném megtartani".