Átigazolás

Kagawa beszélt Fergusonnal és a Premier League-be vágyik

Az már korábban biztossá vált, hogy a Borussia Dortmund japán légiósa Sindzsi Kagawa a nyáron elhagyja Németországot, a jelek szerint a legvalószínűbb végállomás Manchester városa lehet.

A távol-keleti játékosnak 2013 nyaráig van érvényes szerződése, amit annak ellenére nem hosszabbított meg, hogy a dortmundi vezetők megduplázták volna jelenlegi keresetét.

Kagawa a remek szezon után távozni akar Dortmundból, és bizony válogathat az ajánlatok közül. Az első hírmorzsák a Manchester United érdeklődéséről számoltak be még a tavasz folyamán, de azóta már az Arsenal és a Tottenham is képbe került a középpályást illetően.

Kagawa Angliában folytatná

Sir Alex Ferguson a Német Kupa döntőjét a helyszínen tekintette meg, a látogatásának célja pedig nem más volt, minthogy Kagawát élőben is lássa futballozni. A szombaton megnyert kupafinálét követően Kagawa ügynökével kedden Angliába repült, ahol személyesen is találkozott Fergusonnal, de egyelőre még nem született megállapodás a két fél között.

"Még nem döntöttem" - mondta a skót menedzserrel való ismerkedés után a 23 éves japán. "Ferguson szép dolgokat mondott nekem. Jónéhány klub felvette velem a kapcsolatot, de nem tudom megmondani, melyik lenne számomra a legjobb választás. Olyan csapathoz akarok kerülni, ahol kihívás játszani. Jó lenne a Premier League-ben szerepelni."

Kagawa emellett beszélt a Borussia Dortmundról is. "A szurkolók úgy bánnak velem, mint ha évtizedek óta ott játszanék. Azt hiszem szeretnek engem. Fantasztikus időszakot töltöttem el Dortmundban, a játékostársak, az edző, minden remek volt. Klopp azt mondta, hogy akkor jöhetek vissza, amikor csak akarok".

A fiatal japán kulcsfigurája volt az idén duplázó sárga-feketéknek, 17 gól mellett 13 asszisztot is összehozott 42 mérkőzésen.