Karrier

Kádár Tamás távozik a Newcastle-től

A Newcastle United nem hosszabbítja meg a válogatott védő, Kadár Tamás nyáron lejáró szerződését. A játékos Felcsúton, a Puskás Ferenc Akadémián edz, de külföldön képzeli el karrierjét.

A Newcastle United nem hosszabbítja meg védő nyáron lejáró szerződését. Kádár Felcsúton edz, de külföldön folytatná."Most nyáron lejár a szerződésem a Newcastle-nél, május tizenkilencedikéig lehetett volna meghosszabbítani, a Newcastle-nek opciós joga volt erre, de jelezték számomra, hogy mivel az Európa-ligában indulnak, és szeretnének jelentősen megerősíteni a keretet, velem nem hosszabbítanak szerződést – mondta a pfla.hu-nak Kádár Tamás. – Most szabadon igazolható vagyok, június elején pedig jönnek a válogatott mérkőzések, és Róth Antal, az U21-es csapat edzője segített nekem abban, hogy legyen hol készülnöm, edzenem. Nagyon optimális megoldás, hogy Felcsúton készülhetek. Hétfőn érkeztem haza Magyarországra, és a jövő hét csütörtökig mindenképpen szeretnék maradni, utána pedig már kezdődik a válogatott összetartása. A továbbiakat aztán meglátjuk. Minden bizonnyal külföldön folytatom a pályafutásomat, vannak ajánlataim, de még sok mindentől függ, végül hol kötök ki."

"Róth Antal megkérdezte, hogy tudunk-e edzési lehetőséget biztosítani Tamás számára a válogatott meccsek, és az azt megelőző összetartás előtt, mi pedig örömmel tettünk eleget a kérésnek, a mi játékosaink is hasznosíthatják, hogy egy világlátott, tapasztalt, nem mellesleg válogatott játékossal készülhetnek együtt, aki profi szemléletet és profi mentalitást hoz magával. Ittlétéből semmilyen további következtetést nem érdemes tenni, azért van itt, hogy amíg nincs csapata, ne legyen edzéshiánya és jó erőben maradjon" – mondta Kádár Tamásról Hartyáni Gábor, a Videoton NB II-es csapatának vezetőedzője.

Kádár 2008-ban, 18 évesen igazolt Zalaegerszegről Angliába, a 2009-2010-es szezonban 16 meccsen lépett pályára az akkor a másodosztályban szereplő Szarkáknál. 2011-ben kölcsönben játszott a Huddersfield Town-nál (III.), a most zárult idényben a Newcastle tartalékcsapatát erősítette, ahol a csapatkapitányi karszalagot is megkapta, de az első csapatnál nem számolnak vele, az idényben egy Ligakupa-mérkőzésen volt kispados. Egervári Sándor szövetségi kapitány és Róth Antal, az U21-es válogatott edzője is számít a játékára, ezért szerdától Felcsúton készül a Videoton Puskás Akadémia NB II-es csapatával..