London 2012

Elbukta a fogadást, így Borat-féle fürdőruhát kell viselnie a megnyitón

  • VNA

Az ausztrálok veterán sportlövője hatodik olimpiáján akár a zászlót is vihetné a megnyitón, kivéve, ha tartja magát az elbukott fogadáshoz és a Sacha Baron Cohen által legendássá tett fürdőruhában vonulna fel a londoni Olimpiai stadionban.

Különleges hír érkezett Ausztráliából, ahol az olimpiai bajnok sportlövő, Russell Mark egy elbukott fogadás miatt kínos helyzetbe kerülhet Londonban. A veterán versenyző ugyanis a hatodik ötkarikás versenyén vehet részt a brit fővárosban, így komoly esély van rá, hogy az ausztrál olimpiai bizottság őt jelöli ki a zászlóvivő szerepére. Feltéve, ha Mark nem váltja valóra azt a felelőtlen fogadalmát, amelyet egy hétfői ausztrál foci mérkőzés kapcsán kellene teljesítenie. Mark kedvenc csapata, a Carlton ugyanis váratlan vereséget szenvedett a városi rivális St. Kilda ellenében, így a sportlövőnek a londoni olimpia megnyitóján fürdőruhában kellene felvonulnia.

A lányokkal még nem is lenne gond, de miként mutatna maga Russell egy ilyen jelmezben? - Fotó: Getty ImagesMéghozzá nem is akármilyenben, hanem a híres színész, Sacha Baron Cohen által 2006-ben megformált Borat-féle rikító zöld "mankini"-ben. Mark az atlantai olimpián nyerte meg a dupla-trap versenyszámot és Sydneyben is ezüstérmes volt, így köztiszteletnek örvend Ausztráliában. Ha viszont a könnyelműen bevállalt fogadalmát teljesíteni akarja, akkor vélhetően elesik a zászlóvivői feladatoktól, sőt az sem biztos, hogy a csapat vezetői egyáltalán engedik-e őt felvonulni. "Nem voltam magamnál, amikor ezt a fogadalmat tettem. A Carlton annyira ígéretesen játszott idén és mégis nagyon gyenge volt hétfőn. Viszont sokan azt mondják, hogy nem is túl szép a felvonuló ruhánk, így lehet, hogy jobban fogok ebben a fürdőruhában mutatni, mint a többiek" - csempészett némi iróniát keddi nyilatkozatába a 48 éves sportember.

"A kor a legfőbb probléma. Russell ugyanis már nem mai csirke, így nem gondolhatja, hogy megfelelő modell lehetne egy ilyen akcióhoz. Nem hiszünk benne, hogy jól mutatna, ha ilyen fürdőruhában vonulna fel a megnyitón. Ez lesz hatodik olimpiája, így van esély arra, hogy ő legyen a zászlóvivő. Képzeljék el, hogy egy hatalmas testű sportlövő miként mutatna a csapat élén egy olimpiai megnyitón. Ráadásul tudjuk, hogy milyen változékony a londoni időjárás, így a világért sem akarnánk, hogy megfázzon" - adott választ hasonló stílusban az ausztrál olimpiai bizottság szóvivője.