Jégkorong

Egyelőre csak mi rendeznénk divízió I-es vb-t

  • MTI
megosztom

Szerdáig csak a magyarok jelentkeztek házigazdának a jövő évi divízió I-es jégkorong-világbajnokságra a nemzetközi szövetség (IIHF) tájékoztatása szerint, ám a pénteki, Helsinkiben sorra kerülő helyszínkijelölő szavazás előtti napig még befuthatnak pályázatok.

A magyarok az élvonalból most kiesett kazahokkal, olaszokkal, valamint a japánokkal, a britekkel és a divízió I B-osztályából felkerült dél-koreaiakkal vannak azonos csoportban, ahonnan az első két helyezett jut fel a 2014-es elit vb-re, az utolsó pedig kiesik.

Ha az IIHF Magyarországnak ítéli a rendezés jogát, akkor a budapesti Papp László Sportaréna vagy a debreceni Főnix Csarnok adhat otthont az eseménynek 2013. április 14. és 20. között.

Magyarország eddig négy divízió I-es vb-t rendezett: 2002-ben Székesfehérvár és Dunaújváros közösen, 2003-ban és 2011-ben Budapest, 2005-ben pedig Debrecen volt a házigazda.

A magyar szövetség a 20 és a 18 éven aluliak divízió II/A vb-jére is kandidál. Előbbire (2012. december 9-15.) a románok, utóbbira (2013. április 7-13.) az észtek is jelentkeztek.

megosztom