Olasz foci

Conte Mourinhóval egy szinten van - Gianluca Vialli

Az egykori olasz válogatott csatár a Tuttosportnak úgy fogalmazott, hogy a Juventusszal veretlenül bajnokságot nyerő Antonio Conte pillanatnyilag a legjobb edzők közé tartozik.

Antonio Conte első évében történelmet írt a Juve kispadján

A 47 éves Vialli 1992 és 1996 között a Juventus labdarúgója volt, UEFA-kupát, Bajnokok Ligáját, olasz bajnokságot és kupát is nyert a csapat tagjaként. A tar frizurájáról is ismertté vált csatár a Tuttosportnak nyilatkozott egykori klubja vezetőedzőjéről.

"Antoniónak egyértelmű elképzelései vannak. Nem túl bonyolultak, de rendkívül hatásosak" - mondta Vialli Contéról. "Én egy szintre emelem Mourinhóval, Mancinivel és Kloppal. Ami leginkább hatással volt rám, hogy képes volt őszinte és valódi érzéseket belevinni a klub életébe. Már nagyon régen láttam egy kapcsolatot ennyire intezívnek."

Vialli természetesen szóba hozta a Juventus megerősítésének kérdését is, az egykori kiváló támadó Edinson Cavanit látná legszívesebben fekete-fehér mezben játszani.

"Elsőként meg kell határozni mekkora összeget fordítanak az igazolásokra. Ha a pénz nem számít, Cavanit el tudnám képzelni Juve-mezben. Természetesen Robin van Persie sem lenne rossz választás, de van egy olyan érzésem, hogy ő nem akar Olaszországba jönni".