Átigazolás

A Juventus kikosarazta a Manchester City-t

A 1968 után ismét angol bajnoki címet ünneplő Manchester City jó szokásához híven idén nyáron is eurómilliókat költ a csapat megerősítésére, a védelem tengelyébe az olasz válogatott és a Juventus alapemberét, Giorgio Chiellinit szemelte ki.

Chiellini a Juve-szurkolók egyik legnagyobb kedvence

Giorgio Chielleni 2005-ben a Fiorentinától érkezett a Juventusba, ahol mára már a csapat egyik húzóemberévé vált. A 27 éves belső védőt posztján a világ legjobbjai között emlegetik, ami az idén veretlenül aranyérmet szerző Juventus 20 kapott gólját nézve aligha túlzó.

Chiellini még több, mint hároméves szerződéssel rendelkezik a torinói csapattal, így aki meg szeretné őt vásárolni, annak alaposan a zsebébe kell nyúlnia. A Manchester Citynél azonban igen mély az a zseb, ezért az angolok előkészítettek egy 20 millió euróról szóló ajánlatot a játékosért.

A Tuttosport szerint Roberto Mancini külön kérésére próbálják meg elcsábítani az olasz bekket, a tréner már két évvel ezelőtt is tett egy kísérletet Chiellini megszerzésére. Az újság úgy tudja, hogy a Juventusnál hallani sem akarnak a transzferről, és ismét elutasítják a manchesteriek ajánlatát.

A City tervei között féltucat játékos leigazolása szerepel, szóba hozták már a csapattal, Robin van Persie-t, Eden Hazardot, Edinson Cavanit, Gonzalo Higuaínt és Ezequiel Lavezzit is.