Jégkorong

Jövőre több esélyünk lesz feljutni - Ladányi Balázs

  • MTI

Ladányi Balázs, a magyar jégkorong-válogatott és a Sapa Fehérvár AV19 csatára szerint kedvező, hogy a mostani elit világbajnokságról Kazahsztán és Olaszország esett ki, és lesz majd jövőre a magyarok ellenfele a divízió I-es tornán.

"Nem tudom, hogy kaphattunk volna-e jobbat. Az olaszok tavaly éppen csak legyőztek minket hirtelen halálban, míg a kazahok ellen az lehet az esélyünk, hogy nem ismernek bennünket" - mondta a ponterős játékos.

A magyarok a jövő évi divízió I-es vb-n még a most feljutó dél-koreai, valamint a japán és a brit csapattal találkoznak majd. A hat együttesből az első kettő jut majd fel a 2014-es elit vb-re.

"A dél-koreaiakat sem lehet lebecsülni, hiszen például legyőzték már a japánokat is. Utóbbiak és a britek ismerősök, velük 'vagy-vagy' meccseket szoktunk játszani. Összességében jövőre több esély lesz feljutni, mint idén volt" - jegyezte meg Ladányi.

Kevin Primeau szövetségi kapitány együttese az áprilisi, ljubljanai divízió I-es tornán a szlovén és az osztrák csapat mögött lett harmadik.

Azt még nem lehet tudni, hogy hol rendezik a 2013-as divízió I-es vb-t. A magyar szövetség pályázott, a riválisok ilyen jellegű szándékáról nincs hír. A nemzetközi szövetség (IIHF) várhatóan most pénteken, Helsinkiben dönt a helyszínről.

Magyarország eddig négy divízió I-es vb-nek adott otthont: 2002-ben Székesfehérvár és Dunaújváros közösen, 2003-ban és 2011-ben Budapest, 2005-ben pedig Debrecen volt a rendező.