Karrier

Falcao maradna az Atlético Madridnál, Di Matteónak nem kell Torres helyett

Az Európa Liga - immár kétszeres - gólkirálya, Radamel Falcao a nyári átigazolási időszak egyik legkeresettebb játékosa lehet, de elmondása szerint ő szívesen maradna jelenlegi csapatánál, az Atlético Madridnál.

A kolumbiai csatár első szezonjában 35 gólt szerzett első szezonjában a Matracosoknál, akikkel megnyerte az Európa Ligát, de nem tudta kiharcolni a jövő évi Bajnokok Ligája-szereplést. Klubja attól tette függővé a maradását, hogy sikerül-e odaérni a spanyol bajnokság első négy helyezettje közé, a játékosnak azonban ez nem számít, ő szívesen maradna.

"Jól érzem magam az Atléticónál, és ezt nem szeretném elveszíteni. Ráadásul négy év még hátra van a szerződésemből. A pályafutásom egyik különleges pillanatánál tartok, olyan célokat értem el, amikre régóta vágytam. De vannak még nagyobb álmaim, szeretnék tovább fejlődni" - mondta Falcao.

Radamel Falcao örül góljának az Atlético Madridban 2011-ben.

A csatár kapcsán felmerült, hogy a Chelsea szeretné megszerezni, és a szezon nagy részében formán kívül játszó Fernando Torrest adnák érte, aki így visszakerülhetne nevelőegyesületéhez. Roberto Di Matteo, a BL-döntőre készülő Kékek megbízott menedzsere szerint azonban erre a cserére nincs esély.

"Nagyszerű a kapcsolatom Fernandóval, ő is jól érzi magát, és örülünk, hogy a csapatunk tagja. Minden más csak spekuláció" - mondta az olasz szakember.

Más kérdés, hogy egyáltalán nem biztos, hogy Di Matteo fog dönteni a Chelsea nyári átigazolásairól, hiszen napról napra röppennek fel hírek arról, hogy épp melyik sztáredzőnek tett ajánlatot Roman Abramovics, a klub tulajdonosa. Többek között a Barcelonától távozó Josep Guardiola és a német szövetségi kapitány, Joachim Löw neve is felmerült, igaz, ők ketten elutasították a megkeresést.