Real Madrid

Benzema szívesen játszana együtt Messivel is

A Real Madrid francia támadója pályafutása egyik legjobb - hanem a legjobb - szezonját produkálta, amiben véleménye szerint komoly szerepe van Zinedine Zidane-nak és José Mourinhónak, ugyanakkor Lionel Messivel ugyanolyan szívesen játszana együtt, mint Cristiano Ronaldóval.

Karim Benzema 2009 nyarán, 21 évesen érkezett az Olimpique Lyon együttesétől a királyi gárdához, ahol a kezdeti időszakban nehezen találta a helyét. Első madridi éve így sem sikerült olyan rosszul, hiszen a bajnokságban 27 szereplésen 14 gólt hozzott össze, igaz azt megelőző utolsó lyoni évében 31-ig jutott.

Benzemánál Mourinho a legjobb edző a világon

A korábban bohém életmódot folytató támadó José Mourinho érkezésével megváltozott, a portugál szakvezető keze alatt rengeteget fejlődött fegyelem és odaadás terén is. Második spanyolországi idényében már 20 gólt termelt a bajnokságban, hatot pedig a BL-ben. Cristiano Ronaldóhoz hasonlóan a franciánál is folytatódott az évenkénti előrelépés, idén 21 bajnoki gólja mellett hét alkalommal a  Bajnokok Ligájában is eredményes tudott lenni.

A most 24 éves csatár saját bevallása szerint kiválóan beilleszkedett a madridi alakulatba, és immáron azt sem tartja kizártnak, hogy a blancóknál fejezze be pályafutását.

"Miért ne vonulnék innen vissza? Majd meglátjuk mit hoz a jövő. Azt tudom, hogy most minden szuper körülöttem. Megnyertük a bajnokságot és mindannyian nagyon büszkék vagyunk a csapatra." - nyilatkozta a spanyol RMC-nek Benzema. "Az igaz, hogy mikor idekerültem akkor kicsit még trükkös helyzet volt a számomra, mivel életemben először voltam távol a családomtól. De türelmes voltam és a rengeteg munka meghozta a gyümülcsét. Mindig is az volt a célom, hogy itt játszhassak ezért manapság nagyon boldog vagyok".

Benzema bevallotta, hogy a beilleszkedésben sokat segített neki honfitársa, az egykori Aranyladás Zinedine Zidane, szakmailag pedig José Mourinhónak köszönhet nagyon sokat.

"Zidane segítsége nagyon fontos volt a számomra. Ő minden idők legnagyobb francia játékosa és rengeteget beszélgetett velem. Mourinho is mindig elmondta, mit is vár tőlem. Sokat beszéltünk és végig bízott bennem. Karrierem során dolgoztam már nagyszerű edzőkkel, de minden kétséget kizáróan José mind közül a legjobb."

Természetesen Benzema sem kerülhette el a kérdést, miszerint Cristiano Ronaldo vagy Lionel Messi a világ legjobb játékosa,de a francia nem adott egyértelmű választ. "Nem tudok közöttük választani, mert különböznek egymástól. Szivesen játszanék együtt mindkettejükkel".