Kézilabda

Elbukott a német javaslat, maradnak a hétvégi BL-meccsek

  • VNA

A Bundesliga vezetői szeretnék elérni, hogy a kézilabda kupákban hétközi mérkőzések legyenek - a javaslat első körben elbukott.

A következő szezonban is a hétvégén rendezik meg a kézilabda Bajnokok Ligája találkozóit. Ennek megváltoztatását több érdekcsoport is szerette volna elérni, így a Bundesliga (HBL) vezetősége is lobbizott a program módosítása mellett. "Az európai szövetség, az EHF továbbra is a mi kihagyásunkkal akarja a BL-naptár időpontjait meghatározni" - nyilatkozta keserűen a HBL elnöke, Reiner Witte a Handballwoche című német lapnak.

A németek azt szerették volna elérni, hogy az EHF már a következő, 2012/13-as szezonban is hétközi időpontokra tegye a nemzetközi kupamérkőzéseket, hogy a bajnokság találkozóit így zavartalanul, a hétvégéken lehessen megrendezni. A javaslat elvérzésének egyik fő oka bennfentesek szerint az volt, hogy az EHF-nek hosszútávú szerződései vannak a közvetítő televíziós társaságokkal. Emellett néhány meghatározó német klub vezetői is kihátráltak a közös javaslat mögül, ami gyengítette a német érdekek érvényesítését. "Sajnos meg kellett állapítanunk, hogy a nagy klubok nem voltak ebben a kérdésben túl szolidárisak. Bizonyos szinten megértem az ő érdekeiket, hiszen ezek a klubok a Bajnokok Ligájából finanszírozzák a roppant drága keretüket" - nyilatkozta a kérdés kapcsán Witte.

A német bajnokság (Bundesliga) hátsó régióiban szereplő klubok számára azért lenne fontos a nemzetközi meccsek hétközi időzítése, mert a kupákban érdekelt ellenfeleik rendszeres és rövid határidejű időpont módosításai miatt sok bevételtől esnek el. Ezen kieső jövedelmek miatt kompenzációra tartanának igényt, amelyről a német kézilabda élet vezetői várhatóan a június elején sorra kerülő ülésükön döntenek majd.