Sportfogadás

Serie A tippekkel zárjuk a hetet

  • Barcsai Róbert
megosztom

Vasárnap rendezik az olasz Serie A utolsó fordulóját, amely véleményünk szerint kiváló alkalmat teremt némi extra profit szerzéséhez. Mai tippajánlónkban a Chievo-Lecce, valamint a Fiorentina-Cagliari összecsapások játsszák a főszerepet.

Fiorentina-Cagliari
Hathárom-tipp: Ázsiai hendikep -0.5 – Cagliari
Végeredmény: 0-0
Iroda: Pinnacle @1.76
Iroda: Betfair @1.75
Iroda: Bet365 @1.73
Tipperősség: 5/10

 

 

 

 

 

 

 

A Fiorentina együttese az elmúlt időszakban abszolút formán kívül játszik, ráadásul a csapat háza táján volt némi balhé is, amely nem túl jó előjel a szezon vége felé. A firenzei együttes csupán három mérkőzést tudott megnyerni az utolsó tízből, ám még ez is bőven elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy a lilák megőrizzék első osztályú tagságukat. Az előző fordulóban a Fiorentina a kiesőjelölt Lecce otthonában tudott nyerni 1-0-ra.

Fiorentina-Cagliari, a várható kezdőcsapatok

A Cagliari szintén gyengén szerepelt az utolsó tíz fordulóban, ám őszintén szólva kissé nehéz is volt a csapat sorsolása, hiszen játszottak az Interrel, a Juventusszal, a Lazióval, ráadásul olyan nehéz idegenbeli meccseket is megvívtak, mint a Parma, a Bologna, vagy a Genoa elleni. Ennek köszönhetően a Cagliari immár három bajnoki óta képtelen nyerni, legutoljára hazai pályán szenvedtek 2-0-s vereséget a Juvetustól.

A két együttes őszi találkozója 0-0-s döntetlennel ért véget, ráadásul az elmúlt időszakban a Fiorentina nem tartozik a Cagliari kedvenc ellenfelei közé, mivel a vendégek legutoljára 2008-ban tudták legyőzni a lilákat, sőt, ebben a felállásban Cagliari-sikert nem is jegyezhettek fel a statisztikusok ebben az évezredben.

Fiorentina-Cagliari egymás ellen
Év Párosítás Eredmény
2012 Cagliari-Fiorentina 0-0
2011 Cagliari-Fiorentina 1-2
2010 Fiorentina-Cagliari 1-0

 

 

 

 

 

Őszintén szólva az utolsó fordulókban nem szeretek olyan mérkőzésekre fogadni, ahol egyik fél sem motivált, ám ez a mai kivételt képez, mivel az érték egyértelműen a vendégek oldalán áll.

A Fiorentina ugyanis több sebből vérzik, elsőként mindenképpen érdemes megemlíteni a legfrissebb balhét a firenzeiek háza táján, nemrég ugyanis Rossi mester megütötte egyik játékosát, ami azt gondolom, sokat elárul az öltözői hangulatról.

Jelen esetben a tét teljes összege +0.5-ös Cagliari hendikepre kerül, így amennyiben döntetlen, vagy vendég-siker születik, a tipp nyertes, ha pedig a Fiorentina nyer, abban az esetben vesztesként lesz elkönyvelve a fogadás.

Ha mindez nem lenne elég, akkor azt is hozzáteszem, hogy a hazaiak pihentetik első számú kapusukat, Borucot, ráadásul Jovetic, Nastasic, Kroldrup, Amauri, Vargas, Gamberini és Montolivo sem lesz bevethető, így nyugodtan kijelenthető, hogy a Fiorentina rendkívül tartalékos csapattal áll majd ki a mai bajnokira.

A tét nélküli utolsó fordulókat tekintve a Fiorentina az elmúlt két szezonban egy-egy döntetlent és vereséget könyvelhetett el, míg a Cagliari kétszer remizett.

Stevan Jovetic, a Fiorentina támadója

Összességében úgy gondolom, hogy egy rendkívül unalmas mérkőzést láthatunk majd (ezért az undert is jó választásnak érzem), ilyen körülmények között pedig egyértelműen a vendégekben találhatunk értéket, akik ha egy kicsit is komolyan veszik a mai összecsapást, akkor könnyen pontot rabolhatnak Firenzéből.

A Fiorentina utolsó öt bajnokija
Párosítás Eredmény
Lecce-Fiorentina 0-1
Fiorentina-Novara 2-2
Atalanta-Fiorentina 2-0
Roma-Fiorentina 1-2
Fiorentina-Inter 0-0

 

 

 

 

 

 

 

A Cagliari utolsó öt bajnokija
Párosítás Eredmény
Cagliari-Juventus 0-2
Genoa-Cagliari 2-1
Cagliari-Chievo 0-0
Cagliari-Catania 3-0
Parma-Cagliari 3-0

 

 

 

 

 

 

 

  • Fiorentina - Cagliari 2012-05-13 15:00:00
  • Chievo - Lecce 2012-05-13 20:45:00

 

Chievo-Lecce
Hathárom-tipp: Ázsiai hendikep -0.25 – Lecce
Végeredmény: 1-0
Iroda: Pinnacle @1.85
Iroda: Betfair @1.85
Iroda: Bet365 @1.82
Tipperősség: 5/10

 

 

 

 

 

 

 

A Chievo számára gyakorlatilag már minden kérdés eldőlt, ugyanis a csapat már biztos bennmaradónak mondhatja magát, ennek következtében pedig nem hajszolta túl magát az együttes az elmúlt bajnokik során. Az utolsó tíz meccsből csak kettőt nyertek meg a házigazdák, hatszor remiztek, míg kétszer kikaptak, ráadásul hat meccs óta képtelenek nyerni Domenico Di Carlo fiai.

Chievo-lecce, a várható kezdőcsapatok

A Lecce a kiesés elkerüléséért harcol, ám a déliek képtelenek voltak nyerni az elmúlt hat bajnokin, így nem maradt más hátra, mint a mai meccset behúzni, és reménykedni abban, hogy a Palermo legyőzi a Genoát. A Lecce legutoljára hazai pályán szenvedett 1-0-s vereséget a Fiorentinától, ám véleményem szerint legalább egy pontot megérdemelt volna a kiscsapat, ugyanis nagyon lelkesen küzdöttek az egyenlítésért.

A két együttes őszi találkozóján 2-2-es döntetlen született, azonban nem túl jó előjel a Lecce számára, hogy ebben a felállásban legutoljára csak 2004-ben tudtak nyerni.

Chievo-Lecce egymás ellen
Év Párosítás Eredmény
2012 Lecce-Chievo 2-2
2011 Chievo-Lecce 1-0
2010 Lecce-Chievo 3-2

 

 

 

 

 

Azt gondolom, hogy óriási meglepetés, hogy ilyen magas oddson köthetünk fogadást a Leccére, mégpedig több okból is.

Igaz, hogy a vendégek képtelenek nyerni már egy jó ideje, de a sors úgy hozta, hogy még az utolsó fordulóban is van esélye bennmaradni a Leccének, még akkor is, ha a sorsuk elsősorban nem a saját kezükben van.

Jelen esetben a tét egyik fele +0-s, míg a másik része +0.5-ös Lecce hendikepre kerül, így hazai győzelem esetén a tipp vesztes, döntetlennél a tét egyik fele nyertes, míg a másik 1-es szorzóval kerül kifizetésre, vendég sikernél pedig a teljes tipp nyertesként lesz elkönyvelve.

Mindehhez társul egy abszolút motiválatlan Chievo, akikről nyugodtan kijelenthető, hogy az égvilágon semmi sem motiválja őket az elmúlt időszakban, ráadásul a mai mérkőzésen rengeteg hiányzóval is számolhatnak majd. Többek közt nem léphet majd pályára Dramé, Moscardelli, De Paula, Andreoli, Sorrentino, valamint Cruzado sem, ami azt jelenti, hogy a hazaiaknál komoly védekezésbeli problémákkal lehet számolni.

Mindent egybevetve úgy gondolom, hogy hasonlóan az előző mérkőzéshez, az értéket itt is egyértelműen a vendégekben lehet megtalálni, akik minden bizonnyal az utolsó szalmaszálba is kapaszkodni fognak, ennek tudatában pedig ilyen magas oddson egy ilyen ázsiai hendikep jó választásnak tűnik.

A Chievo utolsó öt bajnokija
Párosítás Eredmény
Palermo-Chievo 4-4
Chievo-Roma 0-0
Cagliari-Chievo 0-0
Atalanta-Chievo 1-0
Chievo-Udinese 0-0

 

 

 

 

 

 

 

A Lecce utolsó öt bajnokija
Párosítás Eredmény
Lecce-Fiorentina 0-1
Juventus-Lecce 1-1
Lecce-Parma 1-2
Lecce-Napoli 0-2
Lazio-Lecce 1-1

 

megosztom