Gyeplabda

A falklandi háborúra utaló klipben szerepelt, nem mehet Londonba - videó

  • VNA
megosztom

Az argentin gyeplabdázó, Fernando Zylberberg már talán maga is bánja, hogy elvállalta a videót, ami után lemaradhat a londoni olimpiáról.

A Falkland-szigetetek készült - politikai felhanggal készített - hirdetés miatt úszhat el az olimpia az argentin gyeplabdázó, Fernando Zylberberg számára. A 34 éves játékost ugyanis kihagyták a malajziai túrára utazó argentin válogatott keretből, ami nagy valószínűséggel azt is jelenti, hogy lemarad a londoni olimpiáról. A Dél-Amerikához közel található Falkland-szigetek tulajdonlásáért kereken harminc évvel ezelőtt (1982) vívott háborút Argentína és Nagy-Britannia, a jubileum kapcsán pedig idén újra felerősödtek az ellentétek. A korábbi háborús veteránok szervezete éppen ezért készített egy provokatív videót, amelyen Zylberberg látható edzés közben, ahogy a szigetek fő látványosságainál edz.

A videó lezárása azonban sokaknál, így a Nemzetközi Olimpiai Bizottság illetékeseinél is kiverte a biztosítékot. Az alig egy perces reklám ugyanis az "Ahhoz, hogy brit földön versenyezzünk, argentin földön kell edzeni" felirattal zárul. A videó kapcsán az argentin olimpiai bizottság (COA) is kiadott egy közleményt, amelyben jelzi, hogy elhatárolódik tőle. A korábban két olimpián is szerepelt Zyberberg most már talán bánja a döntést, ő sem gondolta elsőre (vajon miért?), hogy ekkora balhé kerekedik a videóból.

 

 

 

megosztom