NB I

A debreceni siker kulcsa: klikkesedés kizárva

A Debrecen együttese szombaton 4-0-s győzelmet aratott a Pécs felett ezzel pedig fennállása hatodik bajnoki címét ünnepelhette. Kondás Elemér legénysége a Magyar Kupát is elhódította idén, így hazai szinten minden vitt a csapat, Kulcsár Tamás szerint ennek egyik oka, hogy csapaton belül nincsenek klikkek.

A hajdúsági alakulat két fordulóval a vége előtt még veretlenül áll az OTP Bank Ligában, így ha az utolsó két meccset is lehozza vereség nélkül, akkor beállítja a Vasas 1966/67-es rekordját. Kulcsár Tamás, a Loki saját nevelésű csatára a dvsc.hu-nak nyilatkozott a bajnokavatást követően, a játékos szerint csapatának egyik legnagyobb erőssége, hogy kiváló az egység a futballisták között.

"A játékunk talán nem volt éppen a legjobb, de a legfontosabb, hogy megszereztük a győzelmet. Nagyon akartuk a sikert, és meglett az eredménye – mondta a találkozó után Kulcsár Tamás. – A siker sok összetevőből áll, de ahogy többször is mondtuk már, a legnagyobb erősségünk a csapatmunka volt. Nagyon jó társaság jött össze, egy hajtós brigád, a külföldiekkel is jól megértetjük magunkat, a pályán kívül is remekül elvagyunk, nincsenek klikkek. Nagyszerű szakmai stábbal dolgoztunk, emellett mindenki küzdött a másikért. Megnyertük a Magyar Kupát és a bajnokságot, most már az a cél, hogy a hátralévő két meccset is hozzuk, és veretlenül zárjuk az NB I-es szezont."

Ezt emelte ki Kondás Elemér vezetőedző is. "A hátralévő két mérkőzésre szeretnénk úgy készülni, hogy ha már eddig eljutottunk, akkor veretlenül zárjunk. A bajnoki cím annak köszönhető, hogy végig csapatként működtünk. A hét minden napján és minden egyes mérkőzésen egymást segítve küzdöttünk. Fontos volt, hogy aki itt dolgozik a DVSC-nél, egyet akart, és mindenki segítette a csapat munkáját. Rengeteg segítséget kaptunk a klubvezetőktől, és azoktól, akik a klub körül dolgoznak."